Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordna kazna

Zbog varanja korisinika oko brzine usluge američki regulator kaznio AT&T sa 100 mil. dolara!

tom wheeler FCC predsjednik
Foto: screenshot/youtube
18.06.2015.
u 12:40

Korisnici moraju dobiti uslugu koju su platili. Pružatelji usluge broadbanda moraju biti transparentni i izravni, rekao je Tom Wheeler, direktor Federal Communications Commision-a

Američki regulatori kaznit će AT&T Inc s rekordnih 100 millijuna dolara zbog varanja korisnika oko neograničenog prijenosa podataka. Kompanija je smanjila brzinu korisnicima što koriste neograničeni promet te ih nisu na vrijeme obavijestili o novoj praksi, objavio je regulator Federal Communications Commision. 

"Korisnici moraju dobiti uslugu koju su platili. Pružatelji usluge broadbanda moraju biti transparentni i izravni. Komisija neće mirno promatrati prijevaru korisnika", rekao je direktor FCC-a Tom Wheeler, objavio je Bloomberg, a prenio Yahoo News.

To je navjeća kazna u povijesti koju je donio FCC, rekao je Neil Grace, glasnovornik agencije.U listopadu je AT&T pristao platiti 105 milijuna dolara nagodbe korisnicima wireless usluge jer su neovlašteno naplaćivali usluge skidanja horoskopa, ljubavnih savjeta i zvukove zvona mobitela (ring tones).

U svibnju je  Sprint Corp. and  Verizon Wireless pristao na nagodbu vrijednu 158 milijuna dolara zbog sličnih postupaka.

Iz AT&T-ja poručuju da su usporili brzinu prijenosa podataka nekim korisnicima koji su skidali velike količine podataka, a iz razloga da mogu pružati kvalitetnu uslugu svima, te da su o tome dali obavijest. 

>> Stephen Elop, bivši šef Nokije, napušta Microsoft

Komentara 3

HR
Hrabraja
16:37 18.06.2015.

Ja imam iskon i placam 20mps a imam 8mps

ZA
zambezi
14:29 18.06.2015.

Nadam se da to citaju iz uprave T-coma,jer i ja u pretplati imam neogranicen internet,al sto mi vrijedi kad potrosim 1GB prometa i brzina padne na najmanju ,nemozes nista pogledat. Totalna prevara. Nadam se da ce se i kod nas promijenit nesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije