Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"nesporazum"

Zbog privatnosti blokirana aplikacija "Djevojke oko mene"

foursquare
03.04.2012.
u 14:17

Aplikaciju koja prikuplja podatke o lokacijama s Foursquarea osmislila je ruska tvrtka i-Free

Svi oni kojima je aplikacija "Djevojke oko mene" (Girls Around Me) pomagala da upoznaju djevojke u svojoj okolini bit će razočarani kada čuju da je aplikacija razvijena u ruskom i-Freeju uklonjena nakon pritužbi da narušava privatnost. Aplikacija se za "pronalaženje" žena koristila podacima o trenutačnoj lokaciji na Foursquareu koji je aplikaciji i-Freeja odmah zabranio pristup svojim podacima.

U i-Freeju smatraju da su reakcije na aplikaciju, koja se mogla kupiti u Appleovu AppStoreu, "ozbiljan nesporazum", donosi BBC.

– Vjerujemo da nije etično izabrati žrtveno janje kako bi se na njemu aktualizirali problemi privatnosti – poručuju iz i-Freeja.

Ipak, tvrtka je uklonila spornu aplikaciju koja je skinuta više od 70.000 puta, ali obećaju da će je unaprijediti te se u budućnosti neće koristiti podacima o prijavama na lokacije na javnim mjestima, a dosad su se koristili i podaci koje Foursquare dijeli s Facebookom, te kako će osmisliti i aplikaciju za Android.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije