Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoze

Zbog pametnih telefona i tableta Toshibi raste profit

iphone
Slavko Midžor/Pixsell
31.01.2011.
u 08:33

Potražnja za memorijskim čipovima za pohranu podataka u prijenosnim uređajima podigla je Toshibinu procjenu godišnje dobiti na čak 100 milijardi jena, odnosno 1,2 milijarde dolara

Drugi najveći svjetski proizvođač flash memorije Toshiba podigla je procjenu godišnje dobiti jer u svijetu sve više raste potražnja za memorijskim čipovima za pohranu podataka zbog rasta prodaje pametnih telefona.

Neto prihod kompanije će u 12 mjeseci, zaključno sa 31. ožujka, narasti na 100 milijardi jena, odnosno 1,2 milijarde dolara, poručuju iz kompanije koja je još u studenom prognozirala godišnju dobit od 70 milijardi jena.

Zahvaljujući velikoj potražnji za pametnim telefonima i tablet računalima, popu Appleovog iPhona i iPada, Toshiba je objavila četvrti uzastopni kvartal rasta profita. Tržište NAND flash čipova koji pohranjuju pjesme i fotografije u prijenosnim uređajima moglo bi se proširiti 18 posto ove godine, nakon uspona od 38 posto u 2010. godini.

- Toshiba je veliki korisnik ekspanzije u obliku tableta i pametnih telefona. To je core biznis za Toshibu zahvaljujući kojem joj jako dobro ide – izjavio je za Bloomberg jedan analitičar prije Toshibine objave prognoze.

Toshiba je prije objave optimistične prognoze pala 3,2 posto, na 485 jena na tokijskoj burzi, dok su dionice kompanije lani pale 14 posto.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije