Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predmet želja

Za 763 milijuna korisnika: Kreće prodaja iPhonea u Kini

iPhone u Kini
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
23.12.2013.
u 13:26

Apple će preko najvećeg kineskog telekoma, Chine Mobilea, prodavati najnovije modele svojeg smartphonea. To je najveće tržište koje dosad iPhone nije osvojio

Apple je zagrizao u najveći tržišni "kolač" - američka je kompanija obznanila, a navodi Wall Street Journal, da od 17. siječnja počinje prodavati iPhoneove u Kini.

Plod je to dogovora s najvećim tamošnjim mobilnim operaterom, China Mobileom, koji će iPhoneove prodavati u svojim paketima. Radi se o modelima 5S i 5C koji će, ističe se, raditi na superbrzoj mreži četvrte generacije.

Time je "nagrizla jabuka" praktički pred osvajanjem triju Amerika, obzirom na impozantan broj od čak 763 milijuna korisnika mobitela, spojenih na China Mobile, što je čak sedam puta više od Verizon Wirelessa, najvećeg američkog operatera.

Dugo se šuškalo o tome da će i Kinezi "pasti" i usvojiti najpopularniji smartphone današnjice, a od ovog Božića zasigurno se mogu predvidjeti i navale narudžbi za taj uređaj, simbol postmodernog kapitalizma. Zasad još nisu poznate cijene na kineskom tržištu, no prema nekim nagađanjima model iPhone 5S sa 16 GB koštat će 870 dolara, a 5C istog kapaciteta 738 dolara.

Kradljivac Iphonea rukom prepisao brojeve i poslao ih vlasniku

Komentara 2

Avatar ludi kekec
ludi kekec
16:45 23.12.2013.

kina je veliko tržište pa će apple sigurno prodati nešto svojih mobitela. ali kina je isto tako prepuna dobrih mobitela za desetinu cijene iphona... tako da kinezi sigurno nisu gladni dobrih smartfona. za 60-70$ se može kupiti odličan uređaj kojii je po svemu - osim po dizajnu i ekranu - u rangu iphona.

VE
vecernjij
17:00 23.12.2013.

Ovdje u kini skoro svaki drugi covjek koga sretnem ima Iphone. ne vidim u cemu je sad uspjeh ako su napravili ugovor sa china mobile kad se prodavao Iphone 5S prije nego je uopce dosao u EU. vjerujem da im je kina i najbolji kupac. kineski supstitut iphone-u mogu reci Xiao Mi S2 sa 13Mpixela kamerom i quad procesorom na 1.7Ghz. Cijena oko 2000 RMB. 100kn=oko 110 rmb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije