Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

Za 763 milijuna korisnika: Kreće prodaja iPhonea u Kini

Apple će preko najvećeg kineskog telekoma, Chine Mobilea, prodavati najnovije modele svojeg smartphonea. To je najveće tržište koje dosad iPhone nije osvojio
23. prosinca 2013. u 13:26 2 komentara 608 prikaza
iPhone u Kini
Foto: Reuters (Ilustracija)
Pogledajte galeriju 1/2

Apple je zagrizao u najveći tržišni "kolač" - američka je kompanija obznanila, a navodi Wall Street Journal, da od 17. siječnja počinje prodavati iPhoneove u Kini.

Plod je to dogovora s najvećim tamošnjim mobilnim operaterom, China Mobileom, koji će iPhoneove prodavati u svojim paketima. Radi se o modelima 5S i 5C koji će, ističe se, raditi na superbrzoj mreži četvrte generacije.

iQ magazin novi iQ magazin Bi li Steve Jobs odobrio novu seriju iPhone uređaja?

Time je "nagrizla jabuka" praktički pred osvajanjem triju Amerika, obzirom na impozantan broj od čak 763 milijuna korisnika mobitela, spojenih na China Mobile, što je čak sedam puta više od Verizon Wirelessa, najvećeg američkog operatera.

Dugo se šuškalo o tome da će i Kinezi "pasti" i usvojiti najpopularniji smartphone današnjice, a od ovog Božića zasigurno se mogu predvidjeti i navale narudžbi za taj uređaj, simbol postmodernog kapitalizma. Zasad još nisu poznate cijene na kineskom tržištu, no prema nekim nagađanjima model iPhone 5S sa 16 GB koštat će 870 dolara, a 5C istog kapaciteta 738 dolara.

Kradljivac Iphonea rukom prepisao brojeve i poslao ih vlasniku

Gorivo
UŠTEDA
Čak i najmanja sitnica može utjecati na potrošnju goriva u vašem automobilu

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar ludi kekec
    ludi kekec:

    kina je veliko tržište pa će apple sigurno prodati nešto svojih mobitela. ali kina je isto tako prepuna dobrih mobitela za desetinu cijene iphona... tako da kinezi sigurno nisu gladni dobrih smartfona. za 60-70$ se može kupiti odličan uređaj koji ... prikaži još!i je po svemu - osim po dizajnu i ekranu - u rangu iphona.

  • vecernjij:

    Ovdje u kini skoro svaki drugi covjek koga sretnem ima Iphone. ne vidim u cemu je sad uspjeh ako su napravili ugovor sa china mobile kad se prodavao Iphone 5S prije nego je uopce dosao u EU. vjerujem da im ... prikaži još! je kina i najbolji kupac. kineski supstitut iphone-u mogu reci Xiao Mi S2 sa 13Mpixela kamerom i quad procesorom na 1.7Ghz. Cijena oko 2000 RMB. 100kn=oko 110 rmb.