Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Zagrebački startup Aspida kreće u američku avanturu s projektom TVizzy

Nakon više od dva mjeseca natjecanja, slovenski ABC startup akcelerator izabrao je hrvatski startup Aspida i besplatnu aplikaciju TVizzy kao jedan od pet najboljih projekata u Europi koje šalje u Silicijsku dolinu u poslovni proboj.
30. listopada 2017. u 13:41 1 komentara 657 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

U izuzetno jakoj konkurenciji više od 1000 starupova iz cijele Europe, slovenski ABC startup akcelerator izabrao je hrvatski startup Aspida i njihovu besplatnu aplikaciju Tvizzy kao jedan od pet najboljih projekata kojima će omogućiti daljni razvoj i rast u Silicijskoj dolini. Za desetak dana u SAD ide osnovni Tvizzy tim – Marin Erceg, Lamija Alečković i Ariton Zanev gdje će im ABC i u pravom smislu riječi dati akceleraciju odnosno ubrzati šanse za ulaz na američko tržište.

MAKERbuino Makerbuino Domaća igraća konzola odnijela pobjedu i ide na CES u Las Vegas

- Često je percepcija javnosti da su startup projekti nešto gdje se mladi uče i pokušavaju napraviti dobar proizvod, pa tko uspije – uspio je. Mi smo iskusni ljudi srednjih godina, imamo jako puno toga za staviti na kocku, ali imamo i jako puno znanja i iskustva s ranijih poslova koja smo pretočili u TVizzy. ABC akcelerator je ove godine baš tražio takve zrele startup-ove koji su daleko odmaknuli s razvojem od same ideje i već imaju ili gotov proizvod ili čak stvaraju prihode od stvojih proizvoda i usluga - rekao je Marin Erceg, direktor i osnivač Aspide.

Aplikacija Tvizzy predstavlja inovaciju koja korisnicima omogućava da na mobilnom telefonu primaju video obavijesti o važnim trenucima, vijestima ili sportskim događajima u stvarnom vremenu. Takve obavijesti mogu pregledavati i na zaključanom ekranu mobitela, bez otvaranja aplikacije ili odlaska na internetske portale, već samo putem push notifikacija, što drastično ubrzava prenošenje informacije. 

TVIzzy TVIzzy S ovom domaćom aplikacijom nećete propustiti golove

Tvizzy je u testnoj fazi prisutan trenutno samo na hrvatskom tržištu gdje ima sve više korisnika kojima nudi posebno iskustvo praćenja videa s golovima, najzanimljivijim trenucima i rezultatima utakmica Hrvatski Telekom Prve lige u nogometu na brz, kvalitetan i legalan način. 

Partnerica na projektu i voditeljica komunikacija, bivša HRT-ova novinarka i urednica Lamija Alečković ističe: TVizzy se razvija kao novi digitalni kanal za emitiranje i upravo su takva digitalna medijska rješenja tražena na tržištu SAD-a. Aplikacija korisnicima omogućava inovativan način konzumiranja video sadržaja koji je odmah pobudio interes distributera videa iz područja newsa i sporta u svijetu. U Hrvatskoj nas je prvi prepoznao Hrvatski Telekom i ustupio prava na emitiranje domaće HT Prve lige u nogometu i tako ponovno pružio podršku domaćoj startup sceni. U razgovorima smo za dobivanje prava prikazivanja još nekih nogometnih liga u Europi.”

Aplikcija TVizzy dostupna je za besplatno preuzimanje na sve tri mobilne platforme (iOS, Android i Windows) i zanimljiva je ne samo ljubiteljima sporta, navijačima i sportskim klubovima, već i medijima i svima koji se bave vijestima i distribucijom video sadržaja. Tim startup-a Aspida, koji radi aplikaciju Tvizzy, razvio je jasan i prepoznatljiv poslovni model koji će zajedno s aplikacijom i rezultatima rada za desetak dana prezentirati u SAD-u.

- Posljednjih mjesec dana se uz stručnjake slovenskog ABC akceleratora intenzivno pripremamo za odlazak u Silicijsku dolinu kako bismo se što bolje prezentirali pred potencijalnim američkim partnerima, klijentima i investitorima. Nestrpljivo čekamo odlazak i sve što nas tamo čeka jer ovo je velika šansa za nas i slobodno mogu reći ostvarenje snova - dodao je Marin Erceg.

Kreativni mladi poduzetnici smjestili se u moderan park tehnološki park Naša je tvornica ideja kao Google, samo bolja Bouxtie Hrvatski startup Bouxtie ima ponude za preuzimanje vrijedne od 90 do 120 milijuna dolara Inovacija Zagrebački startup razvio uređaj za trening mozga
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar Aligatorx
    Aligatorx:

    Bravo Marine !!! Držim ti palčeve. Pa, što kažu u Sparti, vrati se sa štitom ili na štitu. Siguran sam u ovo prvo. ;)