Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

ZIP po četvrti put organizira besplatne radionice 'Coding for Women'

Predavač će biti Ivan Čuljak, NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure
15. veljače 2017. u 13:48 2 komentara 188 prikaza
ZIP
Foto: ZIP

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) po četvrti put organizira besplatne radionice 'Coding for Women', odnosno kodiranje za žene.

U ZIP-u kao razlog za radionice, koje podržava američko veleposlanstvo, ističu činjenicu da je i dalje velika razlika u broju između muških i ženskih developera.

Predavač će biti Ivan Čuljak, NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure. Xamarin je alat koji omogućuje razvoj nativnih aplikacija u jednom jeziku za platforme Android, iOS, MacOS i Windows. Razvojem takvih aplikacija ubrzava se vrijeme razvoja jer se dio koda dijeli među platformama.

Ivan Babić i Antonija Vedak ZIP Startup MarryMe osvojio nagradu od 1000 eura 28.11.2008., Zagreb - Jupiter Adria, tvrtka za investicije u turisticke nekretnine. Ivana Soljan, glavna izvrsna direktorica. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL Suradnja HUB385 i ZIP-a Razvoj i podrška startupu na jednome mjestu

Polaznice će kroz tri dana naučiti osnovne i malo naprednije koncepte razvoja mobilnih aplikacija. Proći će kroz specifičnosti različitih platforma, uobičajene zahtjeve i najbolje prakse. Kroz učenje će se razviti mobilna aplikacija za Android, iOS i Universal Windows Platform s backendom na Microsoft Azure oblaku, navode u ZIP-u.

Preduvjeti za radionicu instaliran Visual studio i ispunjavanje formulara, a prijave su otvorene do 22. veljače, dok će se prva cjelodnevna radionica (od 9 do 17 sati) održati u subotu 25. veljače u prostoru ZIP-a na Remetinečkoj cesti 7 u Zagrebu. Slijede još dvije radionice u terminima 26. veljače i 5. ožujka.

>> Sabol: Danas se sve iz Hrvatske može raditi za čitavi svijet

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu
  • masterYoda:

    Pokušavam zamisliti radionicu pod nazivom "coding for men ". Feministice bi se podigle na zadnje noge! No to je ta "jednakost" kojom težimo.