Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO

YouTube uskoro lansira zasebnu stranicu za ljubitelje videoigara

igrice
Foto: Joerg Carstensen/DPA/PIXSELL
14.06.2015.
u 10:00

Googleov YouTube Gaming bit će konkurencija Amazonovu Twitchu

YouTube će lansirati posebnu stranicu i aplikaciju za igre ne bi li konkurirao Amazonovu Twitchu. Twitch, naime, omogućava ljubiteljima videoigara da gledaju gamere u njihovoj igri i interaktivno sudjeluju u prijenosima. Google, vlasnik YouTubea, htio je lani kupiti Twitch, no Amazon, najveća svjetska online trgovina, ipak je bio brži i izdašniji te je kupio Twitch za 970 milijuna dolara. Usluga namijenjena upravo igrama, kažu u YouTubeu, trebala bi biti lansirana u kasno ljeto.

Na više od jednog načina YouTube je postao središnje mjesto za dijeljenje sadržaja na internetu. Videosadržaji kakve u posljednjih nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti pojavljivali su se na YouTubeu rekordnom brzinom, a sadržaj vezan uz videoigre bio je posebno popularan. Toliko popularan da su u YouTubeu procijenili da zaslužuje vlastitu odvojenu web-stranicu. YouTube Gaming, odvojeni web, imat će aplikacije za mobitele i tablete, a vlastitu kategoriju dobit će više od 25.000 zasebnih portala za igre, što će posjetiteljima omogućiti da lakše dođu do raznih videosadržaja.

>> Lego protiv Minecrafta

>> Ovih 10 slavnih osoba također su strastveni gameri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije