Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aplikacija

YouTube Kids od danas dostupan i u Hrvatskoj

YouTube Kids
Foto: YouTube
1/4
24.01.2019.
u 14:18

Aplikacija roditeljima omogućuje kontrolu sadržaja i korištenje naprednih algoritama za odabir sadržaja prikladnih za najmlađe

U Hrvatskoj je od danas dostupna aplikacija YouTube Kids, osmišljena kao zabavno i edukativno mjesto namijenjeno djeci i obiteljima. Aplikacija je do sada u svijetu ostvarila desetke milijuna preuzimanja, više od 160 milijardi pregleda te ima više od 14 milijuna aktivnih tjednih korisnika, a dostupna je u 47 zemalja diljem svijeta i na 18 jezika, uključujući i hrvatski.  

Aplikacija roditeljima omogućuje kontrolu sadržaja i korištenje naprednih algoritama za odabir sadržaja prikladnih za najmlađe.

Među karakteristikama aplikacije su velike i jasne ikone koje korištenje olakšavaju čak i maloj djeci. Uz aplikaciju je integrirano i glasovno pretraživanje kako bi djeca mogla pronaći filmove koje žele gledati, čak i ako još ne mogu čitati ili pisati.

Kanale i popise za reprodukciju možete pregledavati u četiri različite kategorije: Programi, Otkrijte, Glazba i Učite. Sadržaj uključuje Tegljača Toma, Hoki poki ples, Ulicu Sezam, Gitinu školu skijanja, Peppu...

Partneri YouTubea pripremili su posebne zbirke kanala koji pokrivaju različite teme, od bajki i glazbe, znanosti, kreativnih igara, prirode i tako dalje, što bi trebalo olakšati odabir sadržaja koji će djeca imati u aplikaciji. Kako biste to učinili potrebno je otići na Postavke (lokot u donjem desnom kutu), odabrati profil djeteta, a u njemu će se nalaziti samo Prihvaćeni sadržaj. Tada ćete u odjeljku „Zbirke“ vidjeti sve dostupne popise.

Budući da je svaka obitelj drugačija omogućeno je uključivanje opcija koje će im pomoći kontrolirati korištenje aplikacije neovisno od njihove djece.

YouTube Kids također podržavaju 360° sferne filmove, potrebno je samo zakrenuti pametni telefon ili tablet kako biste promijenili perspektivu iz koje je slika prikazana.

Hrvatsku verziju aplikacije možete besplatno preuzeti s Google Playa i App Storea.

Pogledajte video o neobičnim hrvatskim prezimenima:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije