Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTORSKA PRAVA

YouTube i HDS ZAMP sklopili ugovor, glazbenicima prihodi od reklama

Nenad Marčec
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.11.2014.
u 17:29

HDS ZAMP-ovim članovima i nositeljima prava plaćat će se naknada nakon što njihova glazba generira prihod od reklama prikazanih prije ili unutar nekog videosadržaja

YouTube i HDS ZAMP, stručna služba Hrvatskog društva skladatelja – Zaštita autorskih muzičkih prava, sklopili su ugovor koji će hrvatskim i inozemnim glazbenim stvarateljima, skladateljima i nositeljima prava koje zastupa HDS ZAMP omogućiti prihode od YouTubea u Hrvatskoj. HDS ZAMP-ovim članovima i nositeljima prava plaćat će se naknada nakon što njihova glazba generira prihod od reklama prikazanih prije ili unutar nekog videosadržaja.

– S ovim novim izvorom prihoda naši članovi profitirat će i u financijskom smislu od korištenja njihovih djela u audiovizualnim i glazbenim videosadržajima na servisu YouTube u Hrvatskoj. Sklapanje ugovora s YouTubeom prekretnica je koja otvara nove mogućnosti našim članovima – rekao je Nenad Marčec (na slici), glavni direktor HDS ZAMP-a.

– Izuzetno smo zadovoljni postizanjem dogovora s HDS ZAMP-om i njegovim članovima. To će potaknuti stvaranje hrvatskog sadržaja na našem servisu, i omogućiti glazbenim umjetnicima, skladateljima i autorima da prime naknadu za videa na YouTubeu – rekla je Gudrun Schweppe, voditeljica odjela za glazbene licence EMEA.

– To je također velik dobitak za YouTube zajednicu, kojoj slušanje glazbe i otkrivanje novih glazbenika kroz YouTube predstavlja važan dio korištenja interneta – dodala je.

Iz HDS ZAMP-a također su napomenuli kako od danas, a najkasnije sutra, na hrvatskom tržištu starta i servis Google Play Music, s kojim je također potpisan ugovor.

>> Pogodite kojih je 10 glazbenika najviše zaradilo od ZAMP-a

>> Manji ZAMP digao na noge glazbenike, oduševio ugostitelje

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
17:40 03.11.2014.

znači ivo će prije izbora skupiti za kampanju još milijuna koliko mu treba..

IV
ivanbradvic
18:34 03.11.2014.

Bas htijedoh napisat evo josipovicu novaca za kampanju... al me ĆAĆA preduhitrio

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:29 03.11.2014.

Naravno. Nas predsjednik je i kompozitor pa ce i njemu nesto kapnuti. Sta se cudite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije