Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROKUŠANA METODA

Xiaomi u Kini predstavio novi Mi 9 i zadržao povoljnu cijenu

Xiaomi Mi 9
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
20.02.2019.
u 14:42

Dizajnom kao da su se dosta inspirirali uspješnim varijantama Huawei i Honor mobitela koji su se dosta probili zadnjih godinu dana

Samo nekoliko dana uoči Svjetskog mobilnog kongresa (MWC) u Barceloni, neki proizvođači već objavljuju svoje nove flagship pametne telefone. Večeras će to u San Franciscu učiniti Samsung s novom Galaxy S10 serijom i svojim željno iščekivanim savitljivim mobitelom. I Xiaomi je odlučio otkriti karte prije Barcelone pa su jutros u Kini već predstavili svoj novi najjači model - Mi 9.

Xiaomijev se proslavio povoljnim cijenama, a to će izgleda uspjeti nastaviti i s ovim modelom koji će barem u Kini stajati samo oko 2.900 kuna (verzija 6GB RAM/128 GB ROM) iako na papiru ima niz jakih specifikacija. Cijena i detalji za Europu bit će otkriveni za nekoliko dana na sajmu MWC u Barceloni.

Mi 9 stiže s najnovijim Qualcommovim čipsetom Snapdragon 855 (7nm konfiguracija) novim elegantnijim dizajnom koji ima tri stražnje kamere, a prednju u malom otvoru poput kapljice umjesto "zuba". Dizajnom kao da su se dosta inspirirali uspješnim varijantama Huawei i Honor mobitela koji su se dosta probili zadnjih godinu dana. Stražnja strana s tri kamere u nizu neodoljivo podsjeća na P20 Pro (pogotovo u plavoj nijansi) koji je donio veliki proboj Huaweiju na premium tržište. 

Stražnja kamera ima 48 megapiksela koju potpisuje Sony (poput Honora View 20 lansiranog u siječnju), a senzor otiska prsta smjestio se unutar ekrana. Selfie kamera ima 20 megapiksela. Mi 9 ima 6,39 inčni AMOLED zaslon u metalno-staklenom kućištu s jakim faktorom zaštite na udarce. Xiaomi tvrdi da je popravio stabilizaciju fotografije i snimanje u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Baterija ima kapacitet od 3.300 mAh-a i podržava bežično punjenje (20W).

Na predstavljanju u Kini predstavili su i jedno skuplje izdanje Transparent od 12GB RAM-a i 256 GB ROM-a za cijenu od 595 američkih dolara (oko 3.800 kuna).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije