Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
microsoft

Windows 8 bit će ponuđen u samo tri inačice

'Microsoft Windows President Steven Sinofsky (R) with Vice President Michael Angiulo introduce laptops in development that will run its touch-enabled Windows 8 at the Build conference in Anaheim, Cali
'ALEX GALLARDO'
18.04.2012.
u 16:52

Vlasnici uređaja kompatibilnih s Intelovim procesorima moći će birati između osnovne i "pro" inačice, a "RT" je namijenjen procesorima ARM

Novi Microsoftov operativni sustav Windows 8 bit će ponuđen u tri "okusa", izvijestio je Microsoft u ponedjeljak. Vlasnici uređaja kompatibilnih s Intelovim procesorima moći će birati između osnovne i "pro" inačice, a oni s uređajima s procesorima ARM – većinom je riječ o tabletima – moći će kupiti takozvani RT. Riječ je o značajnom pojednostavljenju ponude jer je prijašnja generacija operativnog sustava, Windows 7, bila ponuđena u čak šest inačica.

Kako su objasnili u Microsoftu, osnovna inačica bit će pravi izbor za velik dio korisnika, dok je Windows 8 Pro namijenjen tehnološkim entuzijastima i profesionalcima, pa će tako imati mogućnosti poput šifriranja i virtualizacije.

Kako piše BBC, "osmica" bi trebala biti puštena u prodaju na jesen, iako se nagađalo da će se to dogoditi u prvoj polovici ove godine. Microsoft novu inačicu naziva najznačajnijim redizajnom svog megapopularnog operativnog sustava još od Windowsa 95. Većina će korisnika kao najveću promjenu najvjerojatnije uočiti nepostojanje gumba "start" koji je zamijenjen kliznim izbornikom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije