Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SIGURNIJI RAZGOVORI

WhatsApp uveo Face ID opciju za skrivanje poruka

Ilustracija
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL
07.02.2019.
u 09:25

Popularna aplikacija uvela je nove oblike zaštite razgovora od neželjenih pogleda, ali samo za korisnike iOS operativnog sustava.

Nadogradnja WhatsAppa oznakom 2.19.20 omogućuje korisnicima iPhonea da dodatno zaštite svoje razgovore te da ih jedino oni mogu otključati sustavom biometrijske autentifikacije, odnosno pomoću slike lica (Face ID) ili otiska prsta (Touch ID).

Touch ID dostupan je od iPhone 5s modela, dok je Face ID novitet za nešto snažnije uređaje, tj. iPhone X i nadolazeće modele. 

Opcija se jednostavno aktivira u postavkama uređaja (Settings), gdje se odabere kategorija račun (Account), potom privatnost (Privacy) i konačno kliknete na opciju 'omogućiti zaključavanje zaslona' (Enable Lock Screen). Nakon toga ćete moći ručno namjestiti vremensko uključivanje zaštite, tj. odabrati da se uključuje nakon 1 minute, 15 minuta, ili jednog sata.

Treba naglasiti da vam ovo neće zaključati samo jedan razgovor ili grupu, već zaključava čitavu aplikaciju, a obavijesti će vam i dalje stizati na početni zaslon ukoliko ih imate uključene.

>> Pogledajte video: FlexPai- mobitel sa savitljivim zaslonom

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kljusar
Kljusar
08:20 10.02.2019.

povjerljive poruke se šalju u 4 oka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije