Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vodič za kupovinu printera

Vodič za kupovinu printera
Foto: Promo
1/4
16.02.2018.
u 09:01

Osnovno pitanje koje si trebate postaviti glasi - za koju namjenu trebate printer

Printer je danas neizostavni gadget svakog doma i ureda. Printamo svašta, od razno raznih potvrda, ugovora, edukativnih materijala, čak i fotografija. I zato bi baš ovo trebala biti polazna točka za potragu best buy printera za vas. Dakle, prvo i osnovno pitanje koje si trebate postaviti glasi - za koju namjenu trebate printer, je li vam potreban printer u boji te koliko stranica mjesečno printate?

Tek tada možete slobodno kročiti u trgovinu ili posjetiti web shop i upustiti se u potragu za savršenim modelom. A izbor će vas zaista zadiviti! Mali, veliki, jaki, slabi, brzi, spori pa onda još i laserski i tintni. Printera koliko hoćete! I onda su tu još razni modeli i boje kućišta. Nema čega nema. No, znate kako se kaže, ponekad lijepo pakovanje može biti čisto (bip!)... Hajdemo se zato malo pozabaviti i tehničkim karakteristikama.

Foto: Promo

Ne sumnjamo, već po iskustvu znate da je laserski printer najpametniji izbor ako printate puno, a to znači od oko 15.000 stranica na više. Takav kvalitetan laserski pisač možete pronaći već od 700 kuna, no teško da ćete za tu cijenu dobiti multifunkcijski paket “printer skener kopirka”, a nećete dobiti niti printanje u koloru. Opcija B je laserski printer u boji čija je prosječna cijena dvostruko viša. Ali vjerujte, isplati se svake kune, naročito ako isti kupujete za svoju tvrtku.

Kad smo već kod poslovnih IT potrepština, iglični printer idealna je opcija kod ispisivanja više primjeraka identičnog dokumenta, na primjer, uplatnica. Trebate li pak povremeno printati naljepnice, nemojte to raditi na klasičnom printeru jer ćete ga opako “zeznuti”. Radije nabavite printer za naljepnice koji je poprilično jeftin. No, ni to nije sve. Jer otkad je na snazi fiskalizacija, fiskalna blagajna zahtjeva svoj mali pos printer. Ako pak vam je printanje profesija i često printate velike dimenzije, vaša desna ruka je veliki plotter, a lijeva kvalitetna kopirka. OK, spomenuli smo sada osnovne vrste printera, no što ako ste zadovoljni svojim starim printerom i trebate samo skener? I skenera ima jako puno vrsta (na primjer: skener Canon, skener HP, skener Epson…). Dobro razmislite koji ćete izabrati jer vam kupnja kvalitetnog skenera može uštedjeti puno vremena i novaca, ali i povećati produktivnost i ostaviti više vremena za važnije poslove. 

Foto: Promo

I sada kad ste već prilično sigurni koji ćete printer kupiti, postavite si još i zadnje, ali ne i manje važno pitanje – mogu li se i gdje nabaviti zamjenski toneri ili zamjenske tinte? U PCshopu imamo ih sve - zamjenski toner HP, zamjenski toner Samsung, zamjenski toner Canon te za klasične tintne printere zamjenske tinte HP, zamjenske tinte Canon i zamjenske tinte Epson.

Ako trebate dodatni savjet oko odabira printera i nekoga za slaganje pc konfiguracija, javite nam se na prodaja@pcshop.hr ili nas posjetite na adresi Prekratova 41, Zagreb. Rado ćemo vam pomoći izabrati onaj koji će vas oduševiti.

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Beatae voluptas rem reiciendis aut quo cum, ipsum accusamus? Error, nobis! Molestias.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije