Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Računalo sa šest najopasnijih virusa prodano za čak 1,3 milijuna dolara

Ti su virusi uzrokovali najmanje 95 milijardi dolara štete u dva desetljeća, jer tvrtke nisu bile pripremljene za napade koje prije nisu doživjele, rekao je Guo O Dong, kreator tog umjetničkog djela pod imenom 'Ustrajnost kaosa'
31. svibnja 2019. u 08:31 1 komentara 322 prikaza
Računalo kompjuter
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS/PIXSELL

Staro prijenosno računalo sa šest informatičkih virusa koji se smatraju najopasnijima u informatičkom svijetu i simbolizira opasnosti interneta prodano je ovaj tjedan na dražbi za 1,34 milijuna dolara.

Računalo kompjuter Ultra brzo Amerika gradi superračunalo od 500 milijuna dolara

Računalo, Netbook Samsung NC10 iz 2008. koji ima sustav Windows XP SP3, ne bi bilo ni po čemu posebno da ne nosi viruse ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, DarkTequila, BlackEnergy i Wannacry.

Ti su virusi uzrokovali najmanje 95 milijardi dolara štete u dva desetljeća, jer tvrtke nisu bile pripremljene za napade koje prije nisu doživjele, rekao je Guo O Dong, kreator tog umjetničkog djela pod imenom "Ustrajnost kaosa".

KRIPTO ŠERIF MUP savjetuje što treba poduzeti ako je računalo zaraženo zloćudnim računalnim programom

On se predstavlja kao suvremeni digitalni umjetnik čija djela kritiziraju "ekstremnu on-line kulturu". Računalo se za vrijeme dražbe nalazilo u New Yorku, a moglo se vidjeti putem live-streama, upaljeno ali ne i spojeno na internet. Bit će dostavljeno kupcu koji se morao obvezati da ga neće spajati na internet kako se virusi ne bi širili.

Dražba je organizirana u partnerstvu s tvrtkom za informatičku sigurnost DeepInstinct.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Kixsb1:

    Gdje se mogu pronaći ti virusi? Da napucam svoj komp i isto tako prodam :)