Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

VIDEO Rusi predstavili robo-tenk kakav smo dosad gledali u SF filmovima

Tenk je navodno u stanju vršiti izviđanje i patroliranje, kao i držati stražu. Može i čistiti mine, kao i pružati vatrenu podršku drugim vojnicima
11. ožujka 2018. u 11:30 10 komentara 7861 prikaza
Foto: screenshot/youtube

Ruska vojska objavila je snimku novog oružja kako bi pokazala da i dalje predano radi na razvoju nacionalnih oružanih snaga, piše Daily Mail.

Vladimir Putin vladar kremlja Vladimir Putin: Dopustili smo ujedinjenje Njemačke, a NATO nas je izigrao u Jugoslaviji

Tvrtka Kalašnjikov prikazala je snimku tenka-robota koji raketama sravnjuje sa zemljom cijelu zgradu, a zatim napada neprijateljsko uporište zajedno s ljudskim vojnicima.

Tenk je navodno u stanju vršiti izviđanje i patroliranje, kao i držati stražu. Može i čistiti mine, kao i pružati vatrenu podršku drugim vojnicima, no točan nivo autonomije i dalje je nepoznat. Na testiranju su se, osim tenka-robota pojavili i novi motori, bagiji te strojnica po imenu Vitjaz, javili su ruski mediji.

Kalašnjikov je najpoznatiji po svojoj seriji jurišnih pušaka, uključujući i AK-47, no projektira i proizvodi široki dijapazon druge vojne opreme. Proizvodi oko 95% svog lakog naoružanja koje se prodaje u Rusiji te izvozi u 27 država.

Pogledajte i koje će države igrati glavnu ulogu ako dođe do 3. svj. rata:

1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu! Italija - 362 000 aktivnog osoblja, 586 tenkova i oko 750 zrakoplova Italiju stavlja u 10 najmoćnijih vojnih sila svijeta. 
Vladimir Putin Putin o Ukrajini: 'Washington nikada prije nije tako grubo i drsko prevario Moskvu' Ruski špijun, njegova kći i policajac nalaze se u kritičnom stanju u bolnici Velika Britanija Ruski špijun i njegova kći otrovani nervnim otrovom Rijeka: Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala na Krku Mate Mijić Putin i Merkel podržavaju prosvjede protiv LNG terminala na Krku
ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • stefj:

  Hm, nije mi jasno što je tu revolucionarno... Ameri imaju slične tenkiće već godinama, koji manje-više mogu samostalno djelovati, Izraelci već godinama na zidovima imaju automatska mitraljeska gnijezda koja sama pucaju, a o avionima da ne pričamo... Razlika je samo ... prikaži još! u tome da su i Rusi shvatili da reklama zlata vrijedi, te su počeli reklamirati i napuhavati svoje proizvode... Za prave stvari se niti ne zna i jedini Amerikanci imaju dovoljno love da se bave fundamentalnim istraživanjima i rade tehnološke proboje... A akop dođe do rata i ako ostane konvencionalan, vidjet će se prednost diktatorskog režima nad demokracijom i birokracijom, te se lako može desiti da jedna Rusija sa svojih 100 mil. stanovnika pregazi EU sa svojih 500 mil... Tu je jedina i ključna prednost koju Rusija ima, ništa drugo...

 • rojnik:

  A da li je bolji od Srpskog Malog Miloša??Mislim pošto se onaj zove mali valjda je ruski bolji ali znajući komšije vjerujem da su Rusi iskopirali Malog Miloša.

 • Avatar comandante
  comandante:

  Svaka cast rujke, samo zivcirajte NATO zlocince!!