Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najtraženiji komad tehnike

VIDEO Danas u globalnu prodaju kreće PlayStation 5, a mi smo ga već testirali!

Spider Man Miles Morales
Foto: Promo
1/5
11.11.2020.
u 13:15

Nova konzola mnogo je brža i nevjerojatno tiha, pogotovo u usporedbi s prethodnom generacijom čija nam žestoko korištena konzola zvuči poput helikoptera.

Danas u globalnu prodaju kreće PlayStation 5, najtraženiji komad tehnike u pandemijskoj godini koji se u Europi službeno pojavljuje tek 19. studenoga.

Ljubaznošću Sony PlayStationa, novinari Večernjeg lista među prvima su u svijetu imali priliku isprobati novu konzolu, koja se osim velikim dimenzijama ističe i nabrijanim tehničkim karakteristikama.

Između ostaloga, PS5 može pokrenuti do 120 frameova po sekundi, a nove igre poput Marvel’s Spider-Man Miles Morales koju smo testirali daju nam da biramo između 60 frameova po sekundi (takozvani performance mode) i 30 frameova po sekundi, koji malo smanjuju glatku dinamiku igre, ali zato izgledaju ljepše zahvaljujući ray tracingu, novoj metodi uvjerljivijeg prikaza odnosa svjetla i sjene.

VIDEO: Isprobali smo PS5!

Nova konzola mnogo je brža i nevjerojatno tiha, pogotovo u usporedbi s prethodnom generacijom čija nam žestoko korištena konzola zvuči poput helikoptera. Usporednim učitavanjem otkrili smo da PS5 dvostruko brže pokreće stare igre u odnosu na osnovni model PS4, a nove igre poput Marvel’s Spider-Man Miles Moralesa (koja se može koristiti na oba uređaja) i do tri puta brže!

Svakako najosjetnije unapređenje novi je Dual Sense kontroler uz koji zaista osjećate klizanje, prolazak kroz vodu, nožice glavnog junaka igre Astro’s Playroom dok hoda pijeskom ili glatkim površinama....

Sony PlayStation unaprijedio je i osnovno sučelje svojeg sustava, u kojem su sada odijeljene zone za igre i multimedijske sadržaje, a novost je i opcija “activities”, koja nam omogućuje da uskočimo direktno u određeni trenutak u igri, odnosno da je učitamo direktno na određeni level ili misiju, umjesto da čekamo da se učita početni zaslon pa onda dodatno učitavamo željeni dio igre.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar smartch
smartch
09:35 13.11.2020.

Mene zanima, zašto je cijena početna svugdje vani 2550kn za digitalnu verziju a u RH je 3080???

SO
SokoOkolovo
17:45 11.11.2020.

Kreće u globalnu prodaju, ali ne i u Europi... Dakle, Europa nije na globalnom nivou...

Avatar Bell940
Bell940
14:23 11.11.2020.

Recenzije nemaju svoje, samo pripisuju, žalosni neki testeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije