Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGETSKA INDUSTRIJA

Veliki uspjeh hrvatskog startupa Spotsie: Dobili investiciju od 1,5 milijuna kuna

Foto: Spotsie
1/2
02.10.2020.
u 12:50

Uz pomoć Spotsija se u industriji postiže veća sigurnost radnika, postrojenja te se podiže efikasnost rada,

Hrvatski startup Spotsie i Fil Rouge Capital potpisali su u Zagrebu ugovor u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna “seed” investicije. Investicija dolazi nakon do sada uloženih 3 milijuna kuna iz privatnog kapitala.  Na potpisivanju ugovora sudjelovali su Roko Roić i Matej Zelić ispred Spotsija te Stevica Kuharski ispred Fil Rouge Capitala

- Želimo biti svjetski lider u energetskoj industriji 4.0., u sektoru u području pozicioniranja i navigacija. Ovim bih putem želio zahvaliti Fil Rouge Capitalu što su prepoznali naš potencijal te se veselimo suradnji i daljnjem rastu!- istaknuo je Roko Roić iz Spotsija, navodi se u priopćenju. 

Stevica Kuharski također nije skrivao svoje zadovoljstvo.

- Veselimo se dolasku Spotsiea u Fil Rouge Capital obitelj. Sve je više sjajnih osnivača u hrvatskom startup ekosistemu poput Roka i Mateja i jako smo uzbuđeni biti dio ove priče! - istaknuo je Kuharski. 

Podsjećamo, Spotsie je startup koji je razvio cloud native platformu i vlastito hardversko rješenje za pozicioniranje alata, ljudi i opreme. Aplikacija koristi Internet Of Things tehnologiju koja rješava probleme pozicioniranja i navigacije uz pomoć low energy bluetootha.

Poseban naglasak tržišnog nastupa je na energetskoj i naftnoj industriji. Spotsie, prvi na tržištu, funkcionira i u eksplozivnim okolinama pokrivenim Atex normama. Uz pomoć Spotsija se u industriji postiže veća sigurnost radnika, postrojenja te se podiže efikasnost rada, navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije