Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urban Leaf

Uređaj hrvatske tvrtke Bellabeat hit na tržištu, prva generacija prodana u 400.000 primjeraka

Leaf Urban
Foto: bellabeat.com
1/6
27.07.2016.
u 10:27

Nova aplikacija uključuje desetke vježbi meditacije koje ženama mogu pomoći nositi se s menstrualnom neugodom, stresom, ali i podići samopouzdanje

Hrvatska tehnološka tvrtka Bellabeat, autor linije uređaja namijenjenih ženama, prodala je više od 400.000 svog prvog proizvoda Leaf. Riječ je o uređaju koji je ime dobio zahvaljujući tome što ima oblik lista, a može se nositi kao narukvica, broš ili privjesak.

Bellabeat sada ide dalje i izbacuje novu generaciju uređaja – Leaf Urban. Ono što ga razlikuje od prethodnika jest to što izgleda modernije i dolazi s novom mobilnom aplikacijom koja ženama pomaže pratiti stres, kao i smanjiti ga kroz vježbe meditacije, piše Tech Crunch.

Leaf pokušava spojiti tehnologiju i estetiku, a s obzirom na to da prva verzija prirodnijeg izgleda nije bila po svačijem ukusu, novo izdanje je manje, lakše te je izrađeno od materijala zbog kojeg ne izgleda plastično. Leaf Urban čvršći je od svog prethodnika i nudi poboljšanu liniju dodataka, među kojima je bolja narukvica pa se uređaj više ne okreće oko zgloba kao prije. Također, uređaj je vodonepropusan, ali senzori ostaju isti.

Leaf Urban mjeri vašu aktivnost i spavanje, a može pratiti i ovulaciju i mjesečne cikluse. Zahvaljujući podacima koje prikuplja Leaf pomaže ženama predvidjeti raspoloženje i razinu stresa, kao i boljem razumijevanju kako ciklusi utječu na san i aktivnosti. Leaf Urban s novom aplikacijom bit će dostupan i za iOS i za Android uređaje od 1. kolovoza.

– Na temelju podataka koje smo prikupili u prvoj generaciji Leafa, možemo pronaći povezanost između aktivnosti, spavanja, ženskih ciklusa i razine stresa – objašnjava suosnivačica Bellabeata Urška Sršen. – Sada možemo predvidjeti koji će parametri, poput nedostatka sna, prouzročiti višu razinu stresa i dati vrijednu povratnu informaciju našim korisnicima – rekla je Sršen.

Nova aplikacija uključuje desetke vježbi meditacije koje ženama mogu pomoći nositi se s menstrualnom neugodom, stresom, ali i podići samopouzdanje. Leaf Urban dolazi u srebrnoj (119 dolara) i ružičasto-zlatnoj boji (129 dolara).

>> Bellabeat za sat vremena prodao uređaje Leaf u vrijednosti od 200.000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije