Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali pomoćnik

Upoznajte Rapira, robota koji za vas čak i kuha kavu

robot
Screenshot/Youtube
05.07.2013.
u 19:58

Humanoidnog robota pokreće Linux operativni sustav, a mobilnost omogućava 12 motora

Humanoidni robot Rapiro idealan je kućni pomoćnik koji za vas čak i kuha kavu. Nastao je kao spoj robotske vanjštine i Raspberry Pi kompjutora veličine kreditne kartice. Pokreće ga Linux operativni sustav, a mobilnost omogućava 12 motora. Prilagođavanje softvera vrlo je jednostavno, a uz mnoštvo opcija, Rapiro može biti opremljen i kamerom.

Mali je robot izazvao velik interes pa je tako Kickstarter kampanjom već prikupljen potreban iznos iako je do njezina kraja ostalo još 46 dana.

Kako robot funkcionira, pogledajte u videu:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije