Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasni virus

Uhićeni hakeri ipak će srušiti 300 tisuća računala

haker
AFP/Pixsell
06.07.2012.
u 18:18

Upozorenja američke federalne policije urodila su plodom pa je broj zaraženih računala prepolovljen

Ako u ponedjeljak sa svoga računala ne budete mogli pristupiti internetu, vaše je računalo napadnuto, i to prije više od godine dana. Facebook i Google zatrpani su obavijestima, internetski provajderi naveliko obavještavaju svoje korisnike o onome što bi im se moglo dogoditi, a američka federalna policija FBI uspostavila je posebnu internetsku stranicu.

Procjenjuje se da bi u svijetu moglo prestati raditi oko 300 tisuća kompjutora, a u Sjedinjenim Državama oko 70 tisuća. FBI svim korisnicima koji još nisu provjerili svoja računala preporučuje da to hitno naprave.

Naime, FBI je prošle godine razbio međunarodnu hakersku mrežu koja je izvela ovaj napad, no uvidom u njihov sustav shvatili su da bi njegovim isključivanjem odmah srušili sve zaražene kompjutore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije