Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veća privatnost?

Udar na Fejs: Predstavljen izgled Diaspore - nove društvene mreže

diaspora
joindiaspora.com
16.09.2010.
u 15:15

- Ovo je projekt zajednice, otvoren je svakome tko posjeduje tehničko znanje i želi podijeliti svoju viziju - stoji u priopćenju razvojnog tima objavljenog na njihovu blogu.

Razvojni tim nove društvene mreže Diaspora danas je pokazao prve fotografije izgleda njihove alternative Facebooku. Pokazivanjem Diaspore javnosti upućen je poziv svim programerima za sudjelovanje u razvoju nove mreže s obzirom na to da je riječ o projektu otvorenog koda (open source).

- Ovo je projekt zajednice, otvoren je svakome tko posjeduje tehničko znanje i želi podijeliti svoju viziju - stoji u priopćenju razvojnog tima objavljenog na njihovu blogu.

Diasporu je razvila skupina američkih studenata, a glavna im je misija bila stvoriti društvenu mrežu koja će, za razliku od Facebooka, više poštovati privatnost svojih korisnika i omogićiti im da odmah izaberu što žele, a što ne žele dijeliti sa svojim prijateljima.

Brojne funkcije Diaspore bit će jednake onima na koje su ljudi već navikli na Facebooku, dakle, postojat će mogućnost objavljivanja statusa, dijeljenja fotografija, snimaka i dr. Razvojni tim trenutačno radi na integriranju Diaspore i Facebooka kako bi potencijalni korisnici lakše mogli prebaciti svoje podatke na novu mrežu.

Diaspora bi korisnicima trebala postati dostupna u listopadu. Cijeli je projekt stajao 200.000 dolara

- Korisnicima želimo vratiti punu kontrolu nad onim što dijele na profilima - rekao je Max Salzberg, jedan od osnivača Diaspore.

Novac za Diasporu studenti su prikupili iz fondova, a jedan dio stigao je i iz donacija.

Stučnjaci ipak smatraju da će se Facebooku, koji broji više od 500 milijuna korisnika, biti teško suprotstaviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije