Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE 90 DANA

Ublažena zabrana Huaweiju, tvrtke trebaju vremena za zamjenu opreme

Huawei
Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL
1/6
21.05.2019.
u 10:48

Ova dozvola ministarstva trgovine na snagu je stupila u ponedjeljak i trajat će 90 dana nakon čega će se moći produžiti.

Trumpova administracija privremeno je popustila na svojim ograničenjima vezanim uz prodaju opreme kineskog proizvođača Huaweija.

Američko ministarstvo za trgovinu objavilo je kako je ublažilo neka ograničenja zbog kojih je američkim tvrtkama bilo otežano poslovanje s Huaweijem. Tehnološki gigant jedini je pružatelj mrežne opreme mnogim ruralnim američkim internetskim pružateljima usluga i te tvrtke objavile su kako će trebati vremena kako bi zamijenile Huaweijevu opremu.

Ministarstvo je izdalo privremenu opću licencu prema kojoj Huawei može kupovati američku robu kako bi održavao postojeću mrežu i nastavi pružati bežične usluge. Tvrtki je zabranjeno kupovati američku opremu za izradu novih proizvoda, javlja CNN.

Ren Zhengei, osnivač Huaweija, poručio je kako neće izbacivati američke čipove, no ukoliko dođe do nestašice ponude poručio je i da imaju rezerve.

Ova dozvola ministarstva trgovine na snagu je stupila u ponedjeljak i trajat će 90 dana nakon čega će se moći produžiti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije