Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

U stotinu najjačih IT tvrtki prihod lani porastao za 8,6 posto

M san Grupa, Combis i King ICT tri su najjača poduzeća po prihodu, a tako je bilo i godinu prije
01. srpnja 2014. u 08:53 0 komentara 141 prikaza
IT industrija
Foto: ilustracija

Stotinu najvećih IT poduzeća u Hrvatskoj lani su vrijedili ukupno 8,26 milijardi kuna, uz nešto manje od 6 tisuća radnika zaposlenih u tvrtkama obuhvaćenim godišnjim istraživanjem. U odnosu na 2012. godinu ukupni prihod uključenih tvrtki uvećan za 8.6 posto dok je broj zaposlenih ostao približno jednak. Najveća kompanija po prihodu ostala je M San Grupa, regionalni distributer sa sjedištem u Zagrebu s ostvarenih 1,43 milijarde kuna, a u prva tri, baš kao i prethodne godine uključeni su lokalni sistem integratori Combis i King ICT.

Nalazi su to upravo objavljenog istraživanja, koje IDC Adriatics priprema već petu godinu zaredom. "Nakon blagog pada zabilježenog u 2012. vodeće kompanije u zemlji ostvarile su porast prihoda u prošloj godini" ističe Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa. "Ovakav pregled pruža nam odgovor na pitanje "Tko je tko“ u informatičkoj ponudi Hrvatske. Direktorima informatike, voditeljima nabave i krajnjim korisnicima omogućuje jednostavan uvid u ulogu i značaj pojedinih ponuđača na tržištu, a samim IT poduzećima daje mogućnost usporedbe vlastitih rezultata s konkurencijom" dodaje Papež. "Jednostavno, ovo istraživanje može poslužiti kao pouzdan vodič za sastavljanje liste potencijalnih partnera kod procjene kod koga potrošiti sredstva namijenjena IT investicijama u sljedećoj godini."

>> Peti mjesec rasta, ali nema oporavka

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.