Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apple

U samo dva sata prodana 51 tisuća Appleovih iPada

iPad Live5
AFP
13.03.2010.
u 12:46

Apple je počeo u petak primati predbilježbe za svoj novi proizvod tablet nazvan iPad kojeg će naručioci dobiti 3. travnja.

Apple je počeo u petak primati predbilježbe za svoj novi proizvod tablet nazvan iPad, s željom da novi gadget ostvari i bolje rezultate nego iPhone i iPod i Macintoshi. I sudeći prema onome što prenosi mediji uspjeh mu je zajamčen.

Naime, Victor Castroll, analitičar tvrtke Valcent Financial Group, pratio je razvoj situacije te tvrdi da je u samo dva sata prodano 51.000 uređaja, prenosi Bug.

Osim trenutne procjene prodaje na oko 25.000 uređaja po satu, manje promjene su uočene i na fotografijama ekrana iPada, koji prema svemu sudeći sadrži novu aplikaciju National Geographica. Posebne Appleove aplikacije Keynote, Pages i Numbers i dalje će se nuditi kupcima iPada po cijeni od 9,99 dolara (po komadu), a kompanija je osvježila i podatke o broju aplikacija u App Storeu, kojih sada ima 150.000., piše Bug.

Oni koji naruče jedu od tri verizje Wi-Fi uređaja bilo s dostavom kući ili samo u trgovinu dobit će svoj primejrak 3. travnja izjavila je Natalie Harrison glasnogovornica Applea. To je naime datum kada će se iPad pojaviti u trgovinama diljem Sjedinjenih Država.

Čelnik Applea, Steve Jobs opisao je napravu kao novu kategorija uređaja koji spada između pametnog mobitela odnosno smartphonea i jeftinog netbook računala. To je 9,7-inčni (25 cm) zaslon osjetljiv na dodir i može posluživati web stranice, e-mail, glazbe, videa, elektroničke knjige i iPhone aplikacija.

Wi-Fi modeli koštaju najmanje 499 američkih dolara. Kasnije u travnju, Apple će ponuditi i tri modela koji rade na 3G bežičnoj mreži. Iz Apple tvrde da će u istom mjesecu početi prodaja iPada i u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Španjolskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji .

Appleova dionica porsla je 1,10 dolar na rekordnih 226,60 dolara u New Yorku . U posljednjih godinu dana cijena dionice Applea se udvostručila.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar jura-100
jura-100
12:23 14.03.2010.

Nije baš jasno čemu to služi. Nema diska, nema dvd, nema tipkovnice.... Za te novce daleko je isplativije kupiti netboook

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije