Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazi

U Nokiji zbog promjene strategije 6000 ljudi višak?

elop
AFP/Pixsell
12.04.2011.
u 15:00

Bez posla bi moglo ostati 38 posto radne snage u istraživačkom sektoru Nokije, koja ima 17.000 zaposlenih

Finska Nokia suočena je s najvećim ukidanjem radnih mjesta u posljednjih 20 godina. Naime, najveći svjetski proizvođač mobitela sprema se na reorganizaciju, s obzirom na partnerstvo sa softverskim divom Microsoftom. Do kraja mjeseca bit će poznati planovi, a prema izjavama koje stižu iz najvećeg sindikata u privatnom sektoru, u opasnosti je 6000 radnih mjesta u odjelu istraživanja i razvoja (R&D).

Riječ je o 38 posto radne snage u istraživačkom sektoru Nokije, koja ima 17.000 zaposlenih. U 16 država svijeta samo u R&D ima ukupno 37.000 zaposlenih.Uprava je odbila komentirati brojke.

Nokia je, s obzirom na to da ubrzano gubi udio na tržištu, odlučila zamijeniti svoj operativni sustav Symbian onim iz Microsofta – Windows Phone 7 – i to u roku dvije godine, što znači i restrukturiranje tvrtke. Stoga bi svi koji su do sada radili na Symbianu mogli postati višak. Ipak, Nokia je jučer najavila nove uređaje koje će plasirati na tržište – modele E6 i X7, dva nova pametna telefona. Ta dva uređaja prvi su Nokijini pametni telefoni koji imaju ažurirani softver Symbian.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije