Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI SLUČAJ

U Njemačkoj bi zbog lasera mogla biti zabranjena prodaja Motorolinih uređaja

Motorola
Motorola
10.07.2014.
u 10:20

Njemački LPKF tvrdi da se antenama koje koristi Googleova tvrtka krši njihov patent

Prodaja Motorolinih uređaja u Njemačkoj mogla bi biti zabranjena, a već prodani mobiteli povučeni nakon što je lokalni sud presudio da se antenama koje koristi Googleova tvrtka krši patent njemačkog specijalista za lasere, prenosi BBC.

Tvrtka LPKF sada ima pravo blokirati prodaju Motorolinih uređaja ako s Googleom ne postigne neki dogovor. Za BBC su izjavili da još nisu odlučili što će učiniti. Njemački konzultant za patente Florian Müller, koji je savjetovao Microsoft i Oracle, napominje da bi LPKF mogao plaćati odštete ako se Motorola za koju godinu žali na odluku i pobijedi.

- Ako LPKF želi zabraniti prodaju, suočit će se s ekonomskim rizikom - rekao je Müller.

Google prodaje Motorolu kineskom Lenovu, no posao još nije dovršen. Glasnogovornik tvrtke rekao je da su razočarani odlukom njemačkog suda te da je Motorola poduzela korake kako bi se spriječio prekid ponude. LPKF je nagovijestio da bi mogao tužiti i druge tehnološke tvrtke.

>> Obama stavio veto na odluku o zabrani prodaje starih iPhonea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije