Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponašanje u prometu: Dva posto vozača slalo je e-mail za upravljačem

U isto vrijeme za automobilskim upravljačem i - na Facebooku

auto mobitel
Goran Jakuš/PIXSELL
26.02.2010.
u 16:20

Motociklisti se također ne pridržavaju zakona, njih 28 posto priznalo je da je čitalo SMS-ove tijekom vožnje, a 18 posto ih je - slalo poruku.

Mnogo je vozača koji se nevjerojatno neoprezno ponašaju u vožnji time ugrožavajući svoj i život ljudi oko sebe. U britanskom istraživanju u kojem je sudjelovalo 2000 vozača otkriveno je da se jedan od njih 20 provjeravao Twitter i Facebook u isto vrijeme dok je bio za upravljačem. Gotovo trećina vozača - 31 posto - priznalo je da se javilo na mobitel tijekom vožnje, a 22 posto u vožnji je razgovaralo mobitelom. 

Također je 52 posto odraslih bilo putnik u automobilu u kojem je vozač razgovarao mobitelom. Muškarci su u korištenju mobitela češći prekršitelji. Motociklisti se također ne pridržavaju zakona, njih 28 posto je priznalo da je čitalo SMS-ove tijekom vožnje, a 18 posto ih je - slalo poruku. Tu su žene češći prekršitelji od muškaraca.

Dva posto vozača automobila slalo je e-mail dok su bili za upravljačem, a tri posto ih je čitalo e-mailove, također za upravljačem. Dva posto vozača reklo je da se koristilo internetom u vožnji kako bi provjerilo stanje u prometu i pronašlo smjer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije