Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Test

U Hrvatsku stigao Sensation, nova uzdanica HTC-a

'HTC'
'PXL Fotodesk /Vecernji'
15.06.2011.
u 13:57

Riječ je o uređaju koji je izravni konkurent novom Samsung Galaxyju S2 te ćemo ovim testom vidjeti zašto mu je mjesto u samom vrhu i koje novosti HTC dovodi ovim modelom.

Kako na tržište dolazi sve više smartphone uređaja s dvojezgrenim procesorom, bili smo u iščekivanju nove uzdanice tajvanskog HTC-a. Ovaj je tjedan i stigao novi HTC Sensation, koji je zasad dostupan samo u ponudi VIPnet-a. Cijena uređaja bit će 4999 kuna za sam uređaj te od 9 kuna naviše uz neki od Vipnet paketa.

Prepoznatljiv HTC dizajn
Na prvi pogled se vidi nekoliko promjena naspram starijih HTC modela kao Desire HD, osim što je Sensation manje širine, lakši te vizualno dorađeniji, ali je zadržao 4,3-inčni ekran rezolucije 540 x 960 piksela koji je izrađen u S-LCD tehnologiji pa je i kvaliteta prikaza slika na zavidnoj razini. Unatoč navedenim poboljšanjima ipak je dosta teži i malo širi od konkurencije, težina od 148 grama neće mu biti adut. Dizajn uređaj ne odstupa previše od već karakterističnog HTC dizajna koji, u kombinaciji s izradom od jednog komada aluminija, čine uređaj vizualno atraktivnim.

Poboljšani hardver
Kao što je već spomenuto, uređaj dolazi sa 1,2 GHz dvojezgrenim procesorom nove generacije, a usto se Sensation odlikuje dobrim grafičkim čipom, što bi trebalo oduševiti ljubitelje igara. Osim glavnog poboljšanja procesora, Sensation dolazi sa 768MB memorije, manje nego u slučaju konkurenata, ali bi to trebalo biti dostatno za sve zadatke. Performanse uređaja su zavidne, bilo da je riječ o surfanju, pretraživanju ili pregledu multimedije. Od novosti vezanih za opremu treba spomenuti da ima kameru od 8MP s dualled bljeskalicom, s kojom je sad moguće fotografiranje u pokretu te instant-fotografiranje. Oba dvoje smo testirali i uvjerili se da je kvaliteta fotografija zavidna, što je kod starog Desire HD glavna zamjerka jer bi fotografije prije bile manje oštre ili čak jako mutne. Osim toga, Sensation dolazi i sa sekundarnom VGA kamerom kojoj je primarna namjena videopozivi.

Softver je glavni adut

Kad se spomene HTC, to uvijek znači vrlo kvalitetan softver, pa ni ovaj uređaj nije iznimka. Naravno, riječ je o HTC Sense UI (3.0 verzija) gdje HTC Sensation uvodi i brojna poboljšanja. Među dodacima su: aktivan lockscreen, bolja aplikacija za elektroničku poštu, realističniji vremenski efekti, HTC Watch usluga za iznajmljivanje i kupnju filmova, gledanje trailera i dr. HTC Sensation podržava brojne videoformate, uključujući i XviD koji je predinstaliran. Uređaj je preplavljen zavidnim efektima i widgetima koje je HTC još jednom unaprijedio i potvrdio da je sučelje već poznata prednost HTC ispred ostalih uređaja Android.

Ključne riječi

Komentara 2

SA
sasoon
20:49 18.06.2011.

Heh, skuplji od iPhone 4

JO
josmalopanestalo
10:58 25.06.2011.

di semože kupiti još malo memorije pa da i ja imam 1GB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije