Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Hrvatskoj se obilježava Dan sigurnijeg interneta

internet
09.02.2010.
u 11:43

Nacionalnom obilježavanju Dana sigurnijeg interneta u Zagrebu, Osijeku i Splitu nazočit će učenici, učitelji, profesori, ravnatelji, stručni suradnici u školama, roditelji i ostali iz obrazovne zajednice.

Povodom Dana sigurnijeg interneta, koji se ove godine u Europi obilježava različitim akcijama i programima, Microsoft Hrvatska priključio se nizu aktivnosti Agencije za odgoj i obrazovanje, koje su provedene radi informiranja javnosti o sigurnijoj upotrebi interneta, s posebnim naglaskom na to kako djeca mogu biti sigurnija na mreži. Događaj će se obilježiti predavanjem predstavnika dječje pravobraniteljice, predavača Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i stručnjaka za primjenu tehnologija iz Agencije za odgoj i obrazovanje da bi se korisnike educiralo o važnosti zaštite na internetu.

Nacionalnom obilježavanju Dana sigurnijeg interneta  u Zagrebu, Osijeku i Splitu nazočit će učenici, učitelji, profesori, ravnatelji, stručni suradnici u školama, roditelji i ostali iz obrazovne zajednice. Prijenos programa ostvarit će se upotrebom tehnologije Microsoft Office Live Meeting koja će, ne prvi put, omogućiti praćenje događanja i onima koji su na udaljenim lokacijama (u svojim ustanovama ili kod kuće) spajanjem na Live Meeting s vlastitih računala.

Dan sigurnijeg interneta održava se svake godine u veljači radi promocije odgovornog korištenja internetskih tehnologija i mobilnih telefona, a posebno se naglašava upotreba ovih tehnologija među dječjom populacijom i mladima.

Istraživanje koje je proveo Microsoft pokazalo je da je 79 posto djece i tinejdžera aktivno na društvenim mrežama, 43 posto vjeruje da je posve sigurno ostavljati osobne informacije na internetu, 44 posto mladih u Europi spremno je na internetu napisati u koju školu idu, dok jedan od osam učenika javno objavljuje svoju kućnu adresu.

Unatoč ovim podacima, 59 posto roditelja uvjereno je da njihova djeca čine sve što je potrebno da bi bila sigurna na internetu. Istovremeno, 66 posto tinejdžera tvrdi da roditelji ne ograničavaju njihovo korištenje interneta niti ga nadziru na bilo koji način, a 40 posto roditelja u Europi tvrdi da ne nadziru internetske aktivnosti svoje djece ili poruke koje ostavljaju na društvenim mrežama.

Kako bi podržao Dan sigurnijeg interneta ove godine, Microsoft se na europskoj razini udružio s InSafe Networkom, inicijativom Europske komisije čiji je cilj podizati svijest o važnosti sigurne upotrebe interneta širom Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije