Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao u filmovima

U hotelima, bankama i kafićima radit će roboti

Roboti
Foto: Reuters (Ilustracija)
06.02.2015.
u 07:00

Ljude koji rade u bankama, hotelima, kafićima, restoranima... već u travnju zamijenit će roboti.

Ono što je prije samo nekoliko godina izgledalo kao daleka budućnost postaje stvarnost. Ljude koji rade u bankama, hotelima, kafićima, restoranima... već u travnju zamijenit će roboti.

Najveća japanska bankarska grupacija Mitsubishi UFJ Financial Group u svojim će poslovnicama zaposliti malenog, 58 centimetara visokog i 5,4 kilograma teškog robota Nea. Neo govori devetnaest jezika i s pomoću kamere i senzora sluša i promatra klijente banke i stoji im na raspolaganju ovisno o usluzi po koju su došli.

Istodobno u tematskom parku u Nagasakiju otvara se hotel u kojem će goste dočekivati humanoidni roboti koji će zamijeniti radnice na recepciji. U Singapuru pak testiraju “letećeg konobara”, tacu s propelerima i malim računalom u koje se upisuje broj stola, a koja onda gostima sama donosi piće.

>> Sociopatski roboti mogli bi zavladati ljudima za jednu generaciju

Komentara 5

RI
ribar110
07:37 06.02.2015.

Da a sto ce na kraju raditi obicni ljudi?Ja cu prije krepat nego kod robota popiti pivo

RI
ribar110
07:37 06.02.2015.

Da a sto ce na kraju raditi obicni ljudi?Ja cu prije krepat nego kod robota popiti pivo

DA
DARC2332
07:52 06.02.2015.

samo da u ovog bankarskog robota ne instaliraju nekakav lopovski program!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije