Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

U finalu InnovMatch projekta dva hrvatska predstavnika

Osim za novčanu nagradu, osam finalista će se natjecati i za putovanje u Berlin te posjet brzorastućem ekosustavu startupova i inovatora oko SAP.io i Techstarsa
28. studenoga 2017. u 13:13 0 komentara 312 prikaza
Sonja Popović, Direktorica SAP d.o.o.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U finalu ovogodišnjeg InnovMatch projekta, koji će održati 30. studenog 2017. u Pragu u organizaciji tvrtke SAP, među osam najboljih projekata nalaze se i dva hrvatska predstavnika - Next Gen Lab @Zuas + mStart i Effipoint Team. Tako će se na završnom događanju InnovMatch projekta čiji novčani nagradni fond iznosi 15.000 eura za tri sudionika s najboljim poslovnim rješenjima predstaviti hrvatski timovi: Next Gen Lab @Zuas + mStart, tim koji je razvio inovativan maloprodajni koncept nove generacije za potrebe tvrtke Sportina i Effipoint Team, kojeg sačinjavaju dva studenta na praksi (FERIT Osijek) te dva mentora (Siemens Convergence Creators) koji su osmislili rješenje za potrebe transporta i logistike tvrtke Atlantic Group.

Operativna dobit 1,3 mlrd. Njemački softverski div SAP sa snažnim rastom neto dobiti u trećem kvartalu

Osim za novčanu nagradu, osam finalista će se natjecati i za putovanje u Berlin te posjet brzorastućem ekosustavu startupova i inovatora oko SAP.io i Techstarsa, koje dobiva glavni pobjednik InnovMatcha.

Ovogodišnji InnovMatch temeljen je na nešto drugačijem pristupu te uključuje partnere – četiri tvrtke iz različitih industrija i četiri različite zemlje Srednje i istočne Europe koje su pozvale zajednicu da pomogne u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva izgradnjom najsuvremenijih inovativnih aplikacija kroz SAP Cloud Platformu. Partneri koji su svojim poslovnim slučajevima sudjelovali u ovogodišnjem InnovMatch projektu su: Atlantic Grupa iz Hrvatske, Sportina iz Slovenije, EuroCash iz Poljske te Selgros iz Rumunjske.

U sklopu projekta organizirano je devet radionica u devet različitih zemalja koje su okupile 224 sudionika, 6 webinara s parterima i sponzorima (Startup Focus, TechStras), a primljene su čak 92 aplikacije. Tijekom pred selekcijskog procesa u suradnji s partnerima odabrano je osam najboljih rješenja i prototipa uključujući: Nype (vlastita ideja), SI Conslutling (za EuroCash izazov), Apollogic.com (vlastita ideja), Hycom SA (vlastita ideja), Sabris CZ (vlastita ideja), Advanced Business Software (vlastita ideja), Effipoint Team (Atlantic Grupa izazov), Next Gen Lab @ ZUAS (Sportina izazov).

„Kako sam i najavila na SAP Forumu - budućnost je već počela i u našoj regiji i u Hrvatskoj, s novim modelima poslovnog su-inoviranja. Naša misija je da spajamo mlade inovativne tvrtke s našim korisnicima i ponudimo potpuno novi, inovativan pristup rješavanju današnjih realnih poslovnih izazova putem platforme SAP Cloud Platform. Projekt InnovMatch pokazuje kako je ta suradnja kreirala inovativna rješenja s dodanom vrijednosti za naše korisnike. Vrlo sam zadovoljna što su se u finali našla čak dva rješenja ih Hrvatske“, izjavila je Sonja Popović, Direktorica SAP d.o.o.

Prije održavanja InnovMatch 2017 projekt se održao dvije godine tijekom kojih je predstavljeno više od 60 prijavljenih radova čija su rješenja postala dio realnog poslovanja. InnovMatch 2017 ponosno su podržali SAP.io, Techstars i Start up Focus.

Pogledajte i video 5 najboljih mobitela 2017.

Strojno učenje Novo doba: robote ćemo naučiti kako da se ponašaju među ljudima InnovMatch Inovativni pristup rješavanju današnjih poslovnih izazova Hrvatski Telekom Zanima i SAP Stručnjaci HT-a razvili rješenje temeljeno na bihevioralnom pristupu naplati
UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.