Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Budite svjesni svojeg okruženja"

U BiH zbog Pokemona ulaze u minska polja, na Novom Zelandu mladić dao otkaz da bude pokemonski trener

Foto: Reuters
1/15
Autori: Hina, Andrea Solar
19.07.2016.
u 13:35

Pokemanija se širi. Sve više mladih posjećuje BiH kako bi ulovili Pokemone, a u Novom Zelandu 24-godišnji mladić dao je otkaz i upustio se u pravu pokemonsku avanturu

Globalni fenomen igre "Pokemon Go" u Bosni i Hercegovini dobio je bizarnu dimenziju jer tamošnji igrači grozničavo tragajući za virtualnim stvorenjima doslovno riskiraju život, prenijeli su u utorak lokalni mediji.

Humanitarna organizacija "Posavina bez mina" upozorila je kako dobiva sve više obavijesti da igrači "Pokemona" ulaze i u minska polja ignorirajući jasno istaknuta upozorenja kako je to opasno po život, pišu banjolučke "Nezavisne novine".

“Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove opasnosti od mina i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata”, upozorenje je objavljeno na Facebook stranici ove organizacije iz Brčkog.

BiH slovi za državu u kojoj je najviše mina u Europi, što je posljedica rata vođenog od 1992. do 1995. godine. Prema posljednjim podacima Središta za uklanjanje mina BiH (MAC), više od 1100 četvornih kilometara odnosno 2,3 posto teritorija BiH smatra se minski sumnjivim površinama.

Takvo stanje izravno ugrožava sigurnost više od 545 tisuća osoba, što je 15 posto ukupnog stanovništva BiH. Od 1996. godine od mina postavljenih tijekom rata u BiH poginule su 604 osobe. Potraga za Pokemonima postala je megapopularna i u BiH privlači sve više ljudi, uglavnom mladih.

Šefe, dajem otkaz i odlazim u lov na Pokemone!

Foto: Facebook/Tom Currie

Foto: Facebook

Novozelanđanin Tom Currie (24) dao je otkaz na radnom mjestu kako bi se posvetio putovanjima i lovu na Pokemone. Njegova obitelj i prijatelji nisu ga osudili zbog odluke jer znaju da je slobodnog duha. Tom je ulovio više od tisuću Pokemona, a u Poxedoxu ih posjeduje 93 od 151. Lovi ih diljem Novog Zelanda.

U svojoj avanturi Pokemon trener nije sam. Naime, Tom sada mnogo više putuje, a kaže da je upoznao nove ljude s kojima uživa na predivnim mjestima i u druženjima, javlja BT.

Američka tvrtka Gamer Sensei stupila je s njim u kontakt i ponudila mu posao. U riskantnim situacijama zasad se nije našao. Kaže da slijedi pravilo koje stoji pri ulasku u aplikaciju "Budite svjesni svojeg okruženja".

Budući da svoj pokemonski put bilježi videom i fotografijama, razmišlja o snimanju dokumentarnog filma o svojoj pustolovini.

Pokemon Go podijelio ljude

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

U kratkom razdoblju džepna čudovišta vratila su staru slavu i potpuno osvojila masu. Dok su neke osobe zaluđene igrom te satima hodaju tragajući za likovima iz crtanih serijala, pojedinci im se čude i smatraju da pretjeruju.

Ipak, Pokemon Go još je jedan u nizu zabavnih trendova koji uveseljavaju ljude diljem svijeta. Unatoč zadubljenosti u pametne mobitele, igrica je uspjela spojiti osobe koje se inače ne bi upoznale, a odvodi ih na lokacije na kojima se možda nikada ne bi našle i srele.

>> Stampedo u Central Parku: Zaustavili promet zbog rijetkog pokemona

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:37 19.07.2016.

moraš biti malouman da ti igrica može biti ispred osnovnih stvari u životu. općenito igranje igrica na računalu/mobitelu najveći je gubitak produktivnog vremena za svakog pojedinca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije