Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Tvrtke još uvijek oprezne spram tehnologije

tipkovnica
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
01.06.2017.
u 12:49

Još uvijek postoje tvrtke koje smatraju da je tehnološka revolucija samo prelazak s papira na računalo

Microsoft je u suradnji sa sveučilištem Hult International Business School proveo istraživanje među malim i srednjim poduzećima u Europi kako bi ustanovio što ih motivira u poslovanju. Istraživanje koje je provedeno na 13.000 poduzeća u 19 zemalja pokazalo je, između ostalog, kako ih, bez obzira na to što je novac gotovo uvijek u vrhu prioriteta, sve više motiviraju nematerijalni čimbenici.

Kreiranje novih proizvoda, bolja povezanost s klijentima i partnerima te osobni i profesionalni razvoj zaposlenika elementi su na kojima definiraju rast, što je izrazito važno jer mala i srednja poduzeća čine čak 99 posto europskog tržišta i svake godine doprinose ekonomiji sa oko 3,9 bilijuna eura, a pri tome zapošljavaju 90 milijuna ljudi. Dok je zarada jasan prioritet tek za 37 posto poduzeća, njih 43 posto mjeri rast kroz usavršavanje vještina, kvalitetu proizvoda i kvalitetu u komunikaciji.

Mala i srednja poduzeća optimistična su što se tiče tehnologije i mogućnosti koje pruža. 78 posto poduzeća vjeruje da im tehnologija može uštedjeti vrijeme, dok 72 posto njih smatra da im tehnologija može učiniti poslovanje fleksibilnijim. Unatoč tomu, i dalje su neodlučni prema ulaganju u tehnologiju pa tako tek 41 posto smatra da dovoljno ulaže u tehnološka rješenja. Iako 72 posto malih i srednjih poduzeća vjeruje da tehnologija uvelike može pomoći rastu u željenom smjeru, još uvijek postoje tvrtke koje smatraju kako je tehnološka revolucija samo prelazak s papira na računalo. Ipak, 37 posto ispitanika svjesno je da ulaže premalo u smjeru transformacije te da su vlasnici svjesniji dobrobiti tehnologije.

Komentara 1

MO
morska
13:26 01.06.2017.

Leeeeektoooorrrrr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije