Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3T

Turizam i tehnologija – drugi put!

07.03.2018.
u 14:30

Okrugli stol, panel diskusiju, koja slijedi nakon toga, moderirat će Ivan Ilijašić, Orioly. Naziv panel diskusije je: Kako tehnologijom riješiti problem sezonalnosti u turizmu?

Nakon velikog uspjeha lanjske konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech, Bug organizira drugo izdanje, 20. ožujka, ovaj put u većem i luksuznijem prostoru Boutique Cinema Kaptol u Zagrebu.

Early bird ulaznice dostupne su do kraja veljače, preko sustava Entrio, link je u dnu stranice konferencije http://3t.bug.hr/

Konferenciju otvara keynote predavanje pod nazivom Travel Drives Technology: New Apps Everywhere, održat će ga gost iz Njemačke Martin Reents, serial entrepreneur & CEO.

Okrugli stol, panel diskusiju, koja slijedi nakon toga, moderirat će Ivan Ilijašić, Orioly. Naziv panel diskusije je: Kako tehnologijom riješiti problem sezonalnosti u turizmu?

Sezonalnost hrvatskog turizma je već poznat problem, a o slučajevima "overtourisma" smo već odavno trebali početi razmišljati. Kako tehnologijom možemo produljiti sezonu i lakše doći do turista izvan udarnih ljetnih mjeseci? Koji tehnološki trendovi nam već danas mogu pomoći u tome? Koje su trendovi in, a koji su samo trenutni hype i kako započeti s uvođenjem novih trendova u domaći turizam?

Jedno od predavanja bit će o primjeni novog Zakona o pružanju usluga u turizmu, što je problematika koja se tiče i IT-evaca i "turističara", održat će ga Monika Udovičić, pomoćnica ministra za pravne poslove i standarde.

Još neke teme koje organizatori pripremaju i planiraju za konferenciju su: Turistička monetizacija društvenih mreža, CRM u turističkoj industriji, Influencer marketing – kako raditi brand kojeg će kupci prepoznati i preporučiti, Mobilni payment IT rješenja za hotelsku industriju. Instagram u turizmu – kud svi tu i mali Mujo/Ivica, Digital nomads – rad bez radnog mjesta, Hrvatski nautički turizam na webu, Sezonalnost i tehnologija, Kako distribuirati svoju ponudu izleta, Strategija oglašavanja na besplatnim alatima. (Program je podložan izmjenama do zadnjeg trenutka.)

Prezentaciju će održati i direktor konferencije, Oleg Maštruko, zajedno s partnerom u avanturi, Sašom Cvetojevićem – njih dvojica su se kao Team Tesla pred par tjedana vratili s relija u Africi, gdje su, prema dostupnim saznanjima, bili prva posada koja je prešla Saharu električnim automobilom, Sašinom Teslom X. Konferencija 3T bila je sponzor ovog jedinstvenog projekta, a bit će prva na kojoj ćete moći čuti njihova iskustva uživo, iz prve ruke.

"Kada smo prošle godine prvi put organizirali konferenciju 3T – Tourism, Travel and Tech bila je to svojevrsna lutrija, jer nismo znali kakve ćemo reakcije dobiti." – kaže Oleg Maštruko, direktor konferencije.

"Sada, s prošlogodišnjim iskustvom, znamo da je mjesto izravnog spajanja, networkinga, te razmjene znanja i ideja između dvije najuspješnije hrvatske grane gospodarstva, više nego potrebno, i među posjetiteljima i kompanijama – odlično primljeno. Za ovogodišnje izdanje konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech pripremamo obilje svježeg i aktualnog sadržaja, o kojem više možete vidjeti na stranicama konferencije, pogotovo kako se datum održavanja bude približavao."

Prema relevantnim podacima, Hrvatska od svih zemalja EU ima najveći udio turizma u bruto nacionalnom proizvodu (BDP). Turizam je za nas životno bitan, a IT industrija najaktivnija je, najprobitačnija i najbrže rastuća grana zadnjih godina. Može li Hrvatska ostvariti sinergiju ta dva sektora?

Kako će se oblikovati, i koje će trendove slijediti turistička industrija narednih godina? Kakav će biti utjecaj tehnologije? Ako se ozbiljno bavite turizmom te ako se i u budućnosti želite bavite turizmom, ovo su pitanja koja si morate postaviti, jer svi novi trendovi i tehnologije direktno utječu na vaše poslovanje, a iz dana u dan utjecati će sve više i više.

Early bird registracije za konferenciju 3T – Tourism, Travel & Tech dostupne su u sistemu Entrio. Link na kupnju karata, i više detalja o sadržaju, pronađite na stranicama konferencije: http://3t.bug.hr/

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije