Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBA LI MI...?

Tri pojma 
kojima nas proizvođači TV-a vole zbunjivati

OLED
Foto: Rainer Jensen/DPA/Pixsell
03.06.2014.
u 14:00

Trebaju li vam 3D, Full HD, (O)LED...?

1. 3D

Koliko često gledate 3D sadržaje na televizoru? Gotovo nikad ili ama baš nikad? Ipak, odgovor na gornje pitanje glasi: da, treba mi! Naime 3D TV-i u pravilu imaju moćnije, bolje panele pa ih preferiramo, makar nikad ne zavirili u treću dimenziju.

2. Full HD

Gotovo svi današnji LCD televizori opremljeni su LED tehnologijom: ako na njima ne vidite oznaku LED, to nije razlog za uzbunu. No, ako shvatite da uopće nemaju LED, dobro pregledajte taj model jer riječ je o tehnološki nazadnom rješenju koje možda ima i druga ograničenja. S druge strane, OLED televizori najkvalitetnije su moguće rješenje, naprednije od LCD-ova; papreno skupo, ali s razlogom.

3. (O)LED

Da, treba mi. Čak i ako nikad ne gledam Full HD video. Full HD oznaka na govori nam da je slika sastavljena od 1920x1080 točkica (piksela); naravno da će takva slika biti detaljnija i kvalitetnija od one sastavljene od 1280x720 piksela (HD Ready), neovisno o tome u kojoj se razlučivosti prikazuje slika na njemu. Iznimka ovog pravila su TV-i manji od 32” jer je slika na njima premala da bi se razaznali fini detalji.

>> Sada su u modi nosivi internet, povezani dom i pametni auti

Ključne riječi

Komentara 2

FL
florenz769
16:05 13.06.2014.

Teško da ću kao umirovljeni učitelj osnovne škole i njen tajnik, ikada moći kupiti novi TV. Ja sam još uvijek na klasičnim (debelim) bez HD rezolucije. Moram biti zadovoljan sa analognom slikom.

IS
istri
11:20 16.06.2014.

povero nasci povero muori(siromah se rodi i siromah se umre) samo lopov se ne rodis vec postanes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije