Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tko je Generacija Z – klinci koji su pametne telefone imali prije no što su izgubili mliječne zube?

Huawei P smart 2019
Foto: Promo
1/4
13.02.2019.
u 08:55

Huawei P smart 2019 dolazi s novim Huawei Dewdrop Display-em, moćnim Kirin 710 procesorom, te s 64GB prostora za pohranu i kapacitetom baterije od 3400 mAh.

Svakih nekoliko godina u medijima i popularnoj kulturi pojavi se novi buzzword koji označava stasavanje nove generacije mladih ljudi. Nekada su to bili baby boomeri pa generacija X ili milenijalci, a najnovija je generacije Z. Radi se o nazivu za ljude rođene na samom kraju devedesetih i početkom dvijetisućitih.

Svaka se od nova generacija, pa tako i generacija Z manifestira na sličan način; svijet se ubrzano mijenja, a mladi koji sada odrastaju i zauzimaju svoje pozicije u društvu odrastali su u radikalno drugačijim okolnostima od svojih roditelja. Sa sobom donose nove navike, nove vrijednosti, novo viđenje svijeta.

Ono što se, barem na temelju dostpunih statistika, može primijetiti kao jedna od osnovnih odrednica generacije Z su – ekrani. Radi se o cijeloj generaciji mladih ljudi koja je od naranije mladosti okružena mobitelima i laptopima, kojima je internet dio svakodnevice od kada znaju za sebe, koji su prve pametne telefone koristili prije no što su izgubili mliječne zube.

Foto: Promo/Eva Virc

Naravno, praktički svi, odnosno, 98 posto pripadnika ove generacije posjeduje pametni telefon, a ne čudi previše ni statistika prema kojoj većina od 52 posto pametni telefon smatra najvažnijim uređajem u svom životu, iako ih ogromna većina, 88 posto, kod kuće ima laptop ili stolno računalo.

Gotovo 45 posto pripanika generacije Z za sebe kaže da su na mobitelu „gotovo stalno“, a nešto manje od 63 posto radije bi iz kuće izašlo bez novčanika nego bez svog pametnog telefona. Ogromna većina od 90 posto pripadnika generacije Z nekoliko puta dnevno ode na internet, najviše koriste aplikacije za dopisivanje, a manje od drugih generacija koriste Facebook umjesto kojeg preferiraju društvene mreže s više fotografija i videa poput Instagrama.

 S obzirom na navike korištenja smartphonea, pripadnici generacije Z trebaju pouzdan pametni telefon, po mogućnosti snažnog porcesora, dosta prostora za pohranu, bateriju koja ih neće tako lako izdati i vrhunsku kameru, sve to za relativno nisku cijenu.

Foto: Promo/Eva Virc

Huawei P smart 2019 dolazi s novim Huawei Dewdrop Display-em, moćnim Kirin 710 procesorom, te s 64GB prostora za pohranu i kapacitetom baterije od 3400 mAh. Osim navedenih 64 gigabajta prostora za pohranu, telefon može podržati dodatno proširenje do 512 GB, što znači da je memorijski kapacitet Huawei P smart 2019 pametnog telefona veći no u nekih slabijih laptopa trenutno dostupnih na tržištu.

Važna prednost P smart 2019 uređaja, posebno za kupce mlađe generacije  je prilično snažna baterija koja može izdržati navike i “najtežih” korisnika. Kada se kapacitet baterije od 3400 mAh prevede laiku, dolazimo do sljedećih vrijednosti: 10 sati surfanja internetom na 4G mreži, 18 sati neprekidnog gledanja videa ili 86 sati kontinuiranog slušanja glazbe. Uz to, vijek trajanja baterije povećan je pametnim sustavom upravljanja koji vodi računa o efikasnom korištenju energije zbog čega telefon troši manje energije kada se ne koristi.

Foto: Promo/Eva Virc

Novi P smart model ima i kvalitetniju prednju i stražnju kameru u odnosu na prethodnika iz linije. S prednje strane nalazi se 8 MP selfie kamera, a sa stražnje strane kamera s dvostrukom lećom od 13MP +2MP.  Kao i u drugim novim Huaweijevim modelima, kamer je pogonjena sustavom umjetne inteligencije sposobnim za prepoznavanje uvjeta u okolini i optimizaciju u stvarom vremenu, što korisniku omogućava da radi vrhunske fotografije bez puno truda i poznavanja svih opcija kamere.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije