Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKA SVEMISRKA AGENCIJA POTVRDILA:

Teretni svemirski brod izgorio u atmosferi

ISS
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 19:35

"Svemirski brod je najvjerojatnije već pao negdje u Kini ili u Tihi ocean"

Teretni svemirski brod bez ljudske posade koji je na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) trebao dopremiti hranu i gorivo i s kojim se u četvrtak izgubio kontakt, izgorio je u atmosferi nedugo nakon lansiranja iz Bajkonura u Kazahstanu, priopćila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

"Po prvim informacijama, zbog izvanredne situacije, teretni brod se izgubio oko 190 km iznad zabitnog gorskog područja Tuve i glavnina dijelova je izgorjela u gustim slojevima atmosfere", objavio je Roskosmos.

"Svemirski brod je najvjerojatnije već pao negdje u Kini ili u Tihi ocean", rekao je neimenovani izvor a prenijela je ruska državna novinska agencija TASS.

>> Google snimio tajnu vojnu strukturu na otoku pa dobio zahtjev da se fotografija zamuti

>> 10 ljudi, među kojima je i Tesla, tvrdilo je da ima dokaze o postojanju života izvan Zemlje

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:00 01.12.2016.

valjda mu nestalo ugljena za parni stroj

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:17 01.12.2016.

ruska napredna tehnologija iz Gagarinovog doba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije