Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
United grupa

Telemach Hrvatska sada konkurira ostalim operatorima i TV uslugom

Adrian Ježina
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
24.06.2021.
u 16:05

Na EON se može pretplatiti kao na Netflix, u Hrvatskoj ga je u ponudu uvrstio Telemach sklopivši partnerstvo sa Solford Alpineom

United grupa, koja u svom portfelju ima N1 televiziju, Sport Klub, Novu TV, Domu te Telemach (prije znan kao Tele2) u Hrvatskoj je pokrenula platformu za gledanje TV sadržaja – EON.

Na taj način N1, kao i Sport Klub koji više nisu dostupni putem A1 Hrvatske, a ne zna se hoće li sljedećeg mjeseca biti u ponudi HT-ova servisa, ipak će živjeti na TV ekranima, sada u ponudi EON-a, koju će prodavati Telemach.

Pružatelj usluge EON-a je austrijska tvrtka Solford Alpine, s kojom je Telemach Hrvatska sklopio ugovor o partnerstvu tako se korisnici mogu pretplatiti na EON putem internetske stranice (www.eon.tv) ili prodajnih kanala Telemacha Hrvatska, u Telemachovim trgovinama ili telefonskim pozivom na broj korisničke podrške.

Korisnički gledano EON tehnički funkcionira kao Netflix ili HBO to go, odnosno preduvjet je da imate internet bilo kojeg operatora, te tako radi na svim uređajima od mobitela, laptopa, računala, te smart televizora. A može se gledati i uz pomoć tzv smart box-a, koji prodaje Telemach. A što se ponude sadržaja tiče EON je nalik na tv usluge koje pružaju ostala dva telekom operatora uz, naravno dodatnu ponudu filmova i serija.

- Uz partnerstvo sa Solford Alpineom, koji je pomogao u dovođenju EON-a u Hrvatsku. Ovo je još jedan korak naprijed za Telemach i dokaz kako naša transformacija pomaže da bolje služimo korisnicima. - rekao je Adrian Ježina, izvršni direktor Telemacha Hrvatska te naglasio kako je kompanija trenutačno u fazi razvoja i rasta.

- Uvelike rastemo, primjerice, kada se radi o zapošljavanju stoga vjerujem da ćemo uskoro svi raditi ' iz ureda' a ne od doma, jer nama je to u ovoj fazi jako bitno. A nadam se uskoro da ćemo biti u prilici i organizirati veliko druženje zaposlenih upravo kako bi se što bolje povezali – kazuje Adrian Ježina, koji je dugo u telekomunikacijskom biznisu, no tek četiri dana na zagrebačkoj radnoj adresi.

- Kada se radi o poslovanju, EON je uistinu veliki korak naprijed za nas, jer praktično korisnicima sada pružamo uslugu televizije, premda je tehnički samo prodajemo, no i time postajemo konkurentniji na tržištu. Hoće li EON ostati trajno kao OTT usluga ili će se razvijati na način klasične IPTV usluge poput one koju nude konkurenti, u mnogome će ovisiti o regulativi i novom zakonu. Telemach će se svakako razvijati kao konvergentni operator, planiramo velika ulaganja u 5G mobilnu mrežu, kao i u fiksnu telefoniju, odnosno optičku mrežu, kaže Ježina.

Inače, kada se radi o EON-u, u ponudi je trenutačno više od 160 televizijskih i radijskih kanala do sedam dana unatrag – uključujući 80 kanala u HD-u – te mobilnom aplikacijom.

Hrvatski korisnici mogu odabrati jedan od triju ponuđenih paketa, ovisno o tome koji najbolje odgovara njihovu budžetu i potrebama.

Komentara 1

MA
macazelena1
23:13 24.06.2021.

Ako ne ukinu N1.Nitko im neće preći ni mrtav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije