Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malin Holmberg:

'Telekomunikacijsku industriju u Hrvatskoj ove će godine obilježiti tri trenda'

Malin Holmberg
Foto: Robert Anić/PIXSELL
03.02.2015.
u 09:17

Snažan trend prelaska na pametne telefone će se i dalje nastaviti i bit će sve jači, rekla je predsjednica Uprave Tele2

Telekomunikacijsku industriju u Hrvatskoj ove će godine obilježiti tri trenda, rekla je predsjednica Uprave Tele2 Malin Holmberg.

– Korisnici će i dalje tražiti najbolju vrijednost za novac s obzirom na nastavak recesije. Snažan trend prelaska na pametne telefone će se i dalje nastaviti i bit će sve jači, s obzirom na usluge poput glazbe i TV-a koje sve više prelaze na mobilne uređaje. Korištenje 3G podatkovnog prometa će značajno porasti, i mnogi koji do sada nisu bili korisnici podatkovnog prometa to će postati tijekom 2015. godine – rekla je Holmberg u priopćenju uoči konferencije Trendovi u telekomunikacijama u 2015. koju 6. veljače organiziraju poslovni tjednik Lider i PwC Hrvatska, a na kojoj će osim Holmberg govoriti predsjednici uprava HT-a i Vipneta Davor Tomašković i Jiří Dvorjančanský.

Na globalnoj razini Holmberg očekuje nastavak uvođenja LTE tehnologije i povećanu upotrebu videozapisa što dovodi do povećanog korištenja podatkovnog prometa i to na vrlo razvijenim tržištima.

– Tu je i trend konsolidacije i racionalizacije koji će se dalje nastaviti u telekom industriji. I kao treće, Internet stvari/M2M (Internet of Things/M2M) nastavit će uvoditi promjene u to kako vodimo kompanije i kako korisnici vode svoje živote – rekla je Holmberg.

>> Bum pametnih satova, robota 
i dronova

>> Ovo je deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

Komentara 2

SE
seba04
10:40 03.02.2015.

Ajde, bas super da ona to zna. Mozda bi bilo dobro da njezin Ofca 2 poprati barem neki od tih trendova... ili da npr ima signala kad se udaljis 20 km od centra Zagreba. Dugo godina sam bio tele i tek sad kad sam kod drugog operatera ( isto placam) vidim koliko je ta mreza losa. Mozda je ok ako zivis u centru veceg grada i ne napustas ga, ali inace 0...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije