Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALIZACIJA U HOTELIJERSTVU

Tehnologija će služiti za analiziranje želja turista

bikini, djevojke, ljeto, koktel
Thinkstock
07.07.2017.
u 09:25

Umjesto da se troši vrijeme na prijavu gosta, vrijeme će se potrošiti na pripremu najdražeg mu koktela ili pak na razgovor o iskustvima

Lojalnost hotelskih gostiju raste 80 posto u posljednjih nekoliko godina, rečeno je na okruglom stolu “Prilike za razvoj turizma kroz inovativna digitalna rješenja” održanom u organizaciji Američke trgovinske komore (AmCham) pa je izazov za industriju kako iskoristiti tehnologiju da se više ugodi gostu.

U hotelskom biznisu tehnologija ne može zamijeniti osoblje, ali ono će se umjesto administrativnim poslovima, poput prijave gostiju i registracije, baviti zadovoljavanjem njihovih potreba i analiziranjem njihovih navika.

– Umjesto da se troši vrijeme na prijavu gosta, vrijeme će se potrošiti na pripremu najdražeg mu koktela ili pak na razgovor o njegovim iskustvima – poručila je Josipa Jutt Ferlan, generalna direktorica DoubleTree by Hilton Zagreb.

Da digitalizacija traje već 20 godina, upozorio je partner PwC-a Dejan Ljuština, koji je procijenio da je hrvatski turizam tek djelomično digitaliziran.

– Ono što je prije bilo rezervirano za najekskluzivnije hotele, sada je kroz tehnologiju dostupnije puno šire, i u hotelima s manje zvjezdica. Tako se stvara lojalnost i tu je uloga tehnologije važna – istaknuo je prednosti digitalizacije Dejan Ljuština.

U AmChamu su poseban naglasak stavili i na prijevoz, odnosno činjenicu da gosti žele biti mobilni. Zato predlažu da se u zakonodavstvo uvede posebna kategorija dijeljeni prijevoz u kontekstu ekonomije dijeljenja. Prema istraživanju Instituta za turizam, slabije ocjene turista upravo su vezane uz promet, prometnu regulaciju i infrastrukturu. Najniže ocjene bile su vezane uz lokalni prijevoz i prometne gužve.

– Unapređenje infrastrukture skupo je i dugo traje pa prioritet treba biti korištenje onoga što već imamo. Preporučujemo da se obrati pozornost na druga rješenja vezana uz dijeljenje prijevoza – izjavila je Andrea Doko Jelušić, direktorica AmChama.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije