Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI INOVATOR

Svoju igraću klonzolu 19-godišnji Albert predstavit će i u SAD-u

Domagoj Štivić i Albert Gajšak pobjednici Idea Knockouta 2017.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
30.09.2017.
u 14:37

Kupac dobije kutiju u kojoj su dijelovi i upute, pa igraću konzolu, nalik na Nintendov, sastavlja sam i uči o programiranju, elektronici...

S obzirom na to da je SAD veliko, globalno tržište te da našu igraću konzolu ionako najviše prodajemo u SAD, očekuje da ću odlaskom u Las Vegas još bolje predstaviti proizvod, napraviti globalno prepoznatljivu priču – ispričao je Albert Gajšak, 19-godišnji Karlovčanin, genijalac koji je sa svojom igraćom konzolom MAKERbuino pobijedio na regionalnim natjecanju tehnoloških ideja Idea Knockout 2017. u organizaciji BUG-a u Zagrebu. U Las Vegasu sudjelovat će na najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija u siječnju iduće godine.

U konkurenciji je bilo 20 timova s odličnim inovacijama, a Gajšak smatra da je njegovo rješenje pobijedilo jer kupcima nudi edukaciju, mogućnost bavljenja igraćom konzolom prije no što se počnu igrati igrice. Kupac dobije kutiju u kojoj su dijelovi i upute, pa igraću konzolu, nalik na Nintendov Gameboy, sastavlja sam i uči o programiranju, elektronici, lemljenju. Već to je velik izazov, poticaj na razmišljanje, a kada sastavi konzolu, u nju ubaci karticu s oko 30-ak igrica koja dolazi u paketu.

– Prije četiri mjeseca s kolegom sam osnovao tvrtku koja proizvodi MAKERbuino i prodali smo već oko 2500 primjeraka igrače konzole, najviše u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj. U izradi nam pomažu učenici i studenti. Novi proizvodi o kojima razmišljamo bit će slični jer ćemo kupcima ponuditi i edukaciju, učenje o elektrotehnici. Sada je riječ o sastavljanju mobitela – dodao je Gajšak.

Proizvod je osmislio dok je pohađao gimnaziju u Karlovcu.

Komentara 1

OR
orao10
21:01 30.09.2017.

Ta nece u Rusiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije