Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svakodnevnica bez računala je nezamisliva – pronađite najbolji PC za svoje potrebe

PC Shop
Foto: Promo
1/5
07.02.2018.
u 08:00

Volite li se puno igrati, trebat će vam onda dobar gaming PC ili gamerski laptop.

Teško je danas bilo što napraviti bez da se uključi računalo – od pripreme ponude za klijenta, preko igranja najpopularnijih računalnih video igara pa sve do gledanja omiljenih serija na Netflixu, trebat će vam pouzdan kompjuter koji vas neće usporavati. Sjetite se samo kada vam računalo „šteka“ – čovjek bi u tom trenutku najradije svoju „kantu“ bacio kroz prozor.

Ako vam se svakodnevnica svodi na korištenje Office programa, gledanje YouTubea i povremeni pregled zadnjih novosti s Facebooka, naša laptop akcija s ogromnom ponudom prijenosnih računala sigurno će zadovoljiti vaše apetite. Čak ako ste dio one starije generacije koja više preferira komfor stolnog računala, u ponudi PC Shopa su i gotove PC konfiguracije unutar kojih ćete sigurno nešto pronaći za sebe. Posebice ako vam je svakodnevni posao video montaža gdje u pauzama spavate u AutoCAD-u – stolno računalo koje ima brži procesor (i kvalitetno noctua hlađenje za njega), više memorije ili hard disk s nekoliko terabajta prostora jednostavno je u kategoriji „must-have“.

Foto: Promo

Naravno, dok je kupnja novog računala uvijek najpoželjnija opcija, nekada nam financije jednostavno to ne dopuštaju. Sve veći računi, rast svakodnevnih troškova, obiteljske obveze, financiranje studija svojem klincu… Lista je gotovo beskonačna. U tom slučaju mogu savršeno uskočiti naša rabljena računala koja smo malo dotjerali, odnosno polovna računala koja smo također sredili kako bi za ciljanu namjenu bila apsolutno savršena. Naravno, kupnja ne mora biti jedina mogućnost – neispravnu „kantu“ naš servis računala može bez problema srediti, neovisno o tome treba li je samo „dovesti u red“ ili ju je potrebno očistiti od debelog sloja prašine zbog koje u zimskim danima dobivate dodatan izvor grijanja.

Foto: Promo

Volite li se puno igrati, trebat će vam onda dobar gaming PC ili gamerski laptop. Battlefield 1 ili Star Wars Battlefront 2 za 60 FPS-a u Full HD ili 4K rezoluciji tražit će posljednju generaciju računalnih komponenti. To su svakako NVIDIA ili AMD grafička kartica 1xxx serije, odnosno RX 4xx, 5xx ili Vega serije, vrhunska kućišta za PC koja će omogućiti optimalan raspored komponenti i kvalitetno strujanje zraka ili napajanje koje će biti dovoljno snažno da pruži potrebnu količinu struje svim komponentama. SSD je također neizostavna opcija za vas koji mrzite čekati par minuta da se učita novi level ili da se računalo brzo pokrene („boota“) nakon instalacije zadnjih Windows ažuriranja. Ako kojim slučajem krećete sami slagati svoju novu gamersku konfiguraciju, treba svakako krenuti od kvalitetne baze, a to je matična ploča naravno. Nešto jače od gaming PC-a bila bi jedino server računala, u slučaju da želite kod sebe npr „hostati“ web stranicu. U ponudi ćete pronaći sve – od gotovih servera pa da pojedinih komponenata za iste.

PC Shop je vaša prva destinacija za kvalitetno i brzo računalo. Upite, rezervacije i narudžbe možete poslati na e-mail prodaja@pcshop.hr ili nam se javiti telefonski na broj 01/6523-652.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije