Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEGAHIT

Super Mario navršio 
30 godina i prodao više od 40 milijuna kopija

Super Mario
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
27.10.2015.
u 07:00

Super Mario prvi se put pojavio kao Jump Man još 1981. godine u igrici Donkey Kong

Za Super Marija, ikoničnog glavnog lika Nintendove igrice, kažu da je vrlo vjerojatno razlog što je industrija igara ono što je danas. On je ove godine napunio 30 godina, a fascinacija se nastavlja pa je tako prije nekoliko dana objavljena enciklopedija, prije su izašli i kalendar, glazbeni CD te bežično poveziva lutkica.

U ovih 30 godina, koliko živi simpatični digitalni kućni majstor, prodalo se 40 milijuna kopija različitih verzija igrice u kojoj je on glavni lik, a kojih je, prema Nintendu, bilo i više od 200. No možda niste znali da Super Mario Bros. nije i prva igrica u kojoj se Mario pojavio. Prvo je pojavljivanje imao već 1981. u također popularnom Donkey Kongu, samo što se zvao Jump Man.

Njegova popularnost nije zaobišla ni Hrvatsku. Na popularnoj web-stranici igre.hr on je uvjerljivo najbolji junak, a do pojave pametnih telefona dio stranice posvećen njemu imao je i deset tisuća posjeta dnevno s prosječnim vremenom igranja od 12 minuta.     

>> Dovršio Super Mario Bros za nevjerojatnih 4:57:69

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije