Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IQ MAGAZIN

Stunić: 'Dok gledam TV, surfam na laptopu i komentiram na Twitteru'

'stunic1'
Nova TV
18.05.2013.
u 14:00

"Kao mala već sam bila opčinjena 
ICQ-om, forumima, chat sobama pa su društvene mreže bile samo logičan slijed, a ljubav s Twitterom dogodila se na prvi pogled"

Voditeljici Nove TV i koordinatorici društvenih mreža Nova TV grupe Ani Stunić ne treba objašnjavati što je Twitter i kako ga koristiti, ona to objašnjava drugima. Nekad zagriženoj korisnici legendarnog ICQ-a te web-chatova, njoj su društvene mreže samo – logičan slijed.

iQ: Kako je počela tvoja ljubav s Twitterom, što te najviše privuklo i koliki ti je gušt zatvitati nešto iz duše u danom trenutku?

– Ljubav s Twitterom bila je na prvi pogled. Bilo mi je super što se moraš koncizno izraziti u samo 140 znakova, a, vjerujte mi, to je ponekad najteža forma, kratko i jasno. Poslije, kako je vrijeme prolazilo, sviđala mi se i činjenica što se ne moraš nužno znati s ljudima (in vivo), ali se možeš slagati s njihovim stavovima, i to mi je bilo divno. Još kasnije, kad se dogodio boom Twittera u svijetu... Volim što ti pruža brze informacije, od SuperBowla pa sve do dodjele Oscara.

iQ: Kad su krenuli TweetUpovi u Zagrebu, išla si na više susreta i upoznala mnogo tviteraša. Ideš li još na takva druženja?

– Nažalost, zbog poslovnih obveza već dugo nisam bila ni na jednom TweetUpu, ali zato sam bila pionirka u onim prvima. Moram priznati da je na neki način bilo opskurno, virtualni svijet u stvarnom svijetu, a opet realno. Za taj prvi svi smo imali svoje nickove zalijepljene na odjeću, bio je tweet wall i znam da je glavna fora bila što su ljudi više tvitali nego razgovarali međusobno. :)

iQ: Kakvi su naši tviteraši? Bi li mogla opisati prosječnog tviteraša u RH?

– Tviteraši, barem oni koje ja poznajem, većinom su geekovi i geekete, zaljubljeni u gadgete, dobre filmove, zanimljive reklame, dobru glazbu, iznimno su duhoviti (i to ne na prvu)... Uz to su još svi nekako dobri, u smislu da će uvijek pomoći tviterašu u nevolji...

iQ: Jesi li i na Facebooku aktivna koliko i na Twitteru?

– Ja sam više onaj silent watcher, gledam, slušam, osluškujem, iako, da pitaš druge, vjerojatno bi ti rekli da sam jako aktivna. Dijelim stvari koje volim i koje bih voljela da dođu do što više ljudi.

iQ: Twitter je odličan alat za novinare, a vidim da ga i ti puno koristiš za posao. Priđu li ti iskusniji kolege s molbom da im objasniš "a šta ti je taj Twitter"?

– Vodila sam već nekoliko Twitter-radionica, nekad prije moji su kolege tviteraši govorili da sam ja pravi evanđelist Twittera, kamo god da sam došla, uvijek samo najljepše o njemu. :)

iQ: Da se dogodi neki breaking news dok si negdje na terenu, bi li prvo javila svojoj informativnoj redakciji ili tvitnula informaciju?

– Proslijedila bi news redakciji, bez ikakvog razmišljanja.

iQ: Bila si na Tvitmaniji, o kojoj si temi govorila na svom panelu?

– Na Tvitomaniji sudjelovala sam na dva panela, jedan se zvao Televizija i društvene mreže, a drugi Novinarstvo i društvene mreže. Iz svog aspekta mogu reći da obožavam što se doživljaj TV-a mijenja te da to više nije jednosmjerna komunikacija, nego dapače, upotrebom društvenih mreža postaje i te kako dvosmjerna. Volim iskustvo second screena. I ja sama, dok gledam TV, tipkam na laptopu, surfam na netu, komentiram na Twitteru. # je najbolja stvar koja se može implementirati na TV-ekrane, mi smo to radili i na koncertu Želim život zaklade Ana Rukavina.

iQ: Paziš li što objavljuješ na društvenim mrežama?

– Jako pazim što objavljujem, kako objavljujem, ton komunikacije. Ovo je novo vrijeme, i sve što napišemo, sheramo, favoriziramo, ostaje negdje zapisano. Mislim da treba biti jako pažljiv, naravno, voditi se time da nikada nikoga ne uvrijediš po nikakvoj osnovi.

iQ: Znaš li koliko okvirno imaš aplikacija na mobitelu? Ili barem koliko slideova aplikacija? :)

– Uh, ja stalno nešto skidam, "upgrejdam", dodajem, oduzimam. Trenutačno mi je jedna od dražih Vine, za koju mislim da će nakon Instagrama biti totalni mali boomić u svijetu društvenih mreža. Ajmo reći pet slideova aplikacija. :)

iQ: Koje su ti najkorisnije aplikacije i koje najviše ili najradije koristiš? Koji smartphone imaš i koju Twitter-aplikaciju preferiraš?

– Shazam mi je čudo, doslovno. Svaki put kad otvorim tu aplikaciju, pomislim na niz tih algoritama i koliko je genijalno da ona u samo nekakvih 10 sekundi slušanja pronalazi pjesmu koju tražiš. Dnevnik.hr, Tripadvisor, Airbnb, Livescore, IMDB, Instagram, Whatsapp. :)

iQ: Koristiš li i 4sq i Instagram?

– Koja god društvena mreža ti padne na pamet, ja sam tamo, koristim i 4sq, Instagram, Vine, Flickr, Foodily, Pinterest, Tumblr (koji obožavam).

iQ: Vidio sam u nekom tvitu da ne preferiraš baš igre na fejsu? Gnjave li te frendovi s requestovima za igre?

– Obožavam ja igrice, ali ne volim kad me se spama, a FB u zadnje vrijeme ima tu nekakvu tendenciju spama, ma koliko god ja brisala svoje postavke. :)

iQ: Kamo nestaje tvoja odjeća kad snimaš emisije?

– Taj je tvit nastao kad je kemijska čistionica uzela moju odjeću, a ja sam ostala u odjeći u kojoj sam snimala emisiju. Sutradan se moja odjeća vratila čista i izglačana.

iQ: Kako to da još nemaš vozačku dozvolu? I kad položiš, hoćeš li tvitati u vožnji? :)

– Da sam barem dobila kunu svaki put kad me netko pitao zašto nemam vozački. :) Obećala sam si da ću sigurno položiti do kraja ove godine, a onda sve vozim svugdje.

>> Ana Stunić: 'TV gledam i kad sam u pokretu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije