Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita podataka

Što smije Facebook, ne smiju drugi

Bačve na Žitnjaku
Foto: Luka Klun
1/2
17.07.2013.
u 08:39

Glasine o špijunaži američkih tajnih službi, opterećuju i američko – njemačke odnose.

Njemačka je još uvijek potresena skandalom oko prisluškivanja američke tajne službe NSA. Cijela priča još uvijek nije u potpunosti razjašnjena a diskusije se vode na svim razinama u cijeloj zemlji.

Ovaj je skandal ponovno otvorio staru raspravu o zaštiti podataka uopće i na koji način se primjerice korisnici interneta i raznih socijalnih mreža mogu uopće zaštititi. Naime, onaj tko ima neograničen pristup podacima neke osobe na internetu, o njoj može saznati praktički sve. Pritome se čak više ne radi o tome što je ta osoba radila u prošlosti, budući da složeni računalni programi analiziraju podatke i predviđaju kako će se ta osoba ponašati u budućnosti.

Na skandal je morala reagirati i kancelarka Angela Merkel. Glasine o špijunaži američkih tajnih službi, opterećuju i američko – njemačke odnose.

>> Više od 20 udruga tužilo NSA zbog špijuniranja građana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije