Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Status na Facebooku spasio ga od zatvora

facebook
AFP
13.11.2009.
u 08:53

Policija je 19-godišnjeg Rodneyja Bradforda strpala u zatvor nakon što su ga prepoznali kao počinitelja oružane pljačke. Ipak, njegov otac na vrijeme je shvatio kako mu osvježeni status na Facebooku može pružiti alibi.

Nakon što je 19-godišnji Rodney Bradford završio u zatvoru zbog optužbi za oružanu pljačku, njegov status na popularnom Facebooku spasio ga je od ozbiljne kazne zatvora.

Naime, iako je već suočen s optužbom za pljačku koju je skrivio 2008. godine, ovoga puta, ni kriv ni dužan, mladić koji se sam predao kada je čuo da ga traži policija, izdvojen je na prepoznavanju kao počinitelj i ove pljačke.

Policija ga je odmah strpala u zatvor, sve do dana kada je njegov otac otkrio kako mu osvježeni status na Facebooku može pružiti alibi što je njegovu odvjetniku bilo dovoljno da ga izvuče iz zatvora.

Rodney je naime 17. listopada za pljačke u 11.49 sati osvježio svoj status na Facebooku u domu svojega oca u njujorškom Harlemu. Jednu minutu kasnije, 19 kilometara od očeva doma, dvojica muškaraca opljačkana su uz prijetnju pištoljem.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
09:06 13.11.2009.

Aaaaa budalaaaaa. Pa takav alibi može imati svatko od nas.. Inaće firefox, a i ostali preglednici imaju spremljen profil i dovoljno je da bilo tko iz obitelji krkne gore koju porukicu i evo ti alibi da se u to vrijeme bio na facebooku. Normalno i s mobitelom možeš biti na facebooku, a onda opljačkati recimo banku ili benzinsku postaj, a to se ne zove krađa, nego povrat prethodno opljačkanog novca od njihove strane

KE
kel
12:59 13.11.2009.

pa ziher ga nisu zbog toga pustili, nego je to naš ¨fuš¨ novinar od nekuda skinuo i stavio bez da bi provjerio informaciju. Ako su ga i pustili onda je to zbog nekoga drugoga alibija, a ovo je priču neko žutilo od štampe izbacilo radi bolje priče.

NI
Nixon
09:54 13.11.2009.

@Mihac Zar ti misliš da se njihova murja nije toga sjetila? Jesi čuo za logove o pristupu? Osim toga kolika je vjerojatnost da je netko baš u tom trenutku updetao baš njegov profil?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije