Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehno na TV-u

Star Tech – sve gledaniji tjedni talk-show 'za pametne'

28.02.2017.
u 10:36

Emisiju stvaraju dugogodišnji tech novinar Dragan Petric i jedan od najboljih TV snimatelja Siniša Pašić, a dosad su prikazane 33 epizode

Svake nedjelje sve veći broj zaljubljenika u tehnologiju, ali i onih koji jednostavno uživaju u pametnim razgovorima, s nestrpljenjem na N1 televiziji i Bug.hr portalu očekuju novu epizodu Star Techa, 20-minutnog talk-showa u kojem gostuju, kako to kažu autori emisije, najzanimljiviji ljudi s interneta. Dinamični, inteligentni i često duhoviti razgovori snimljeni u geekovski uređenom studiju s dušom tako su postali jedinstvena protuteža konzumentskom TV programu i prava videoposlastica za najzahtjevniju publiku.

– Svjesni smo da je takva publika vrlo probrana, ali uživamo u tome što stvaramo TV emisiju “za pametne” – rekli su nam autori Star Techa, dugogodišnji tech novinar s međunarodnim ugledom i iskustvom Dragan Petric te jedan od najboljih i najiskusnijih TV snimatelja Siniša Pašić.

Obojica veliki zaljubljenici u tehnologiju i medije, emisiju su osmislili i pokrenuli iz čistog entuzijazma, isključivo vlastitim sredstvima, upravo zato da te dvije strasti koje su im zajedničke spoje i pretvore u konkretan medijski proizvod. Prvu, “probnu” sezonu emitirali su samo na Bug.hr portalu, a kada se pokazalo da interes za ovakvim tipom talk-showa i te kako postoji, “podebljali” su produkciju i uz Bugov portal počeli prikazivati drugu sezone i na N1 televiziji. Dosad su tako kroz te dvije sezone emitirane 33 epizode Star Techa u kojima su se pojavila imena poput Ivice Mudrinića, Vedrane Miholić, Alana Đurića, Nenada Bakića i drugih najistaknutijih ICT stručnjaka, ali i onih koji koristeći internet kreiraju našu digitalnu stvarnost, kakvi su Borna Sor, Ella Dvornik ili Ivan Šarić.

– Ugodno nas iz tjedna u tjedan iznenađuje rast gledanosti naše emisije. Danas cijela tech zajednica zna za Star Tech i mnogi sada već gledaju emisiju bez obzira na to tko je gost jer su stekli povjerenje u naš odabir sugovornika, a imamo i sve više gledatelja koji uopće nisu iz tehnoloških krugova – kažu autori dodajući da ukupan broj gledatelja na oba medija na kojima se emitiraju prelazi brojku od 35.000.

Zasad će, tvrde, zadržati format razgovora, no istodobno promišljaju i kako razviti emisiju i obogatiti je drukčijim tehnosadržajem. U svakom slučaju, dvojac obećava, stoga preporučujemo da ih pogledate i ocijenite sami zaslužuju li ili ne dugoročan boravak u TV prostoru. Nama su se svidjeli.  

>> Na 39. SFeraKon dolazi i autor jednog od najboljih SF&F romana svih vremena

>> Impresivan test virtualne stvarnosti: HTC-ov VR headset konkurira Oculus Riftu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije