Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBALO MU 6 MJESECI

Srednjoškolac izradio podmornicu za samo 2000 dolara

glavan-reakcije
Foto: Arhiva VL
1/2
03.06.2013.
u 10:49

Nautilus prima jednu osobu, može ići do 9 metara ispod površine vode i ostati tamo dva sata

Američki srednjoškolac napravio je funkcionalnu podmornicu za samo 2000 dolara, piše CNN. Justinu Beckermanu (18) trebalo je šest mjeseci da od odvodnih cijevi i recikliranog krovnog prozora napravi podmornicu Nautilus koja prima jednu osobu, može ići do 9 metara ispod površine vode i ostati tamo dva sata.

– Izrađivao je stvari otkada je imao dvije godine. Kad bismo mu pokušali pomoći, samo bismo smetali i zabrljali – kaže Jess Beckerman, majka mladog izumitelja.

Kao dijete Beckerman je izrađivao stvari od balona i žice, no izumi su mu s vremenom postajali sve kompleksniji. Sa 12 godina razvio je vozilo na daljinsko upravljanje koje može čistiti i usisavati. Za izradu često koristi materijale i uređaje koje su njegovi prijatelji ili obitelj bacili. Nautilus tako koristi baterije iz dječje igračke, a zvučnici su iz starog automobilskog stereo-sustava.

>> Na vlastitu odgovornost! Uđite u podmornicu iz 2. svjetskog rata

>> Banjalučki biznismen kupio podmornicu za vjenčanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije