Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Trifunović

Srbija radi na defenzivnom dronu koji će moći uništiti druge letjelice?

dron
Foto: Ingo Wagner/DPA/PIXSELL
24.12.2014.
u 21:26

Profesor Trifunović tvrdi da se u ovom projektu već prilično odmaklo

Profesor Fakulteta sigurnosti u Beogradu Darko Trifunović rekao je kako rade na originalnom srpskom defenzivnom dronu koji će moći uništiti svaki dron koji bude lansiran na sportskoj ili drugoj priredbi, prenosi Blic. Podsjetimo, na utakmici nogometnih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu u listopadu na teren je ušao dron sa zastavom takozvane velike Albanije, zbog čega je utakmica prekinuta, a odnosi dviju država zahlađeni.

Trifunović tvrdi da se u ovom projektu već prilično odmaklo, a dron bi funkcionirao tako da se punom brzinom zaleti u "neprijateljsku" letjelicu i time je onesposobi.

Blic navodi kako je Trifunović bio angažiran na osiguravanju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. te Svjetskog prvenstva u nogometu u Južnoj Africi 2010. godine, kao i da je zajedno s hrvatskim novinarom Domagojem Margetićem donio "materijalne dokaze" o priči o ciparskim milijardama koje je navodno pokrao Mlađan Dinkić, bivši ministar financija i gospodarstva te guverner Narodne banke Srbije. U rujnu 2011. godine izjavio je da operativci hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) poučavaju kosovske Albance metodama specijalnog rata, elektroničkog prisluškivanja i posebnim tehnikama egzekucija, a hrvatski državi vrh optužio je da "kontrolira najveću kriminalnu mrežu – klan Osmani".

>> Pronađen dron s utakmice: 'Albanci su htjeli izazvati nerede'

>> Srpski specijalci spremni za dronove

Komentara 15

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:43 24.12.2014.

LOL, zbilja su Albanci "vakcina" za srbijance

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
02:42 26.12.2014.

Bravoooo, HRnovinari kakav spektakularan clanak pozavidila bi vam i S.Koreja na njemu,,izvrsno sace moci da obore Albansku doncinu sa zastavom VAlbanije kakav uspjeh,,i dronadzija ali i jos veci uspjeh naprednog dronskog pisanja bravo Crveni Kmeri

GO
goran2hr
00:57 26.12.2014.

I nakon što se zaleti u drugu letjelicu, obje padaju na teren sa igračima ili tribinu sa gledateljima. Sa kakvim posljedicama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije