Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I oni ga imaju

Sony spreman za osvajanje tržišta pločastih računala

sony
AFP/Pixsell
26.04.2011.
u 15:51

Ključna je Sonyjeva prednost u modelu S2 koji ima dva ekrana dijagonale 5,5 inča, a može se otvoriti i zatvoriti poput knjige.

Brojni proizvođači pokušali su srušiti prevlast iPada na tržištu pločastih računala. Iako to još nitko nije uspio, Sony se nada da će se posrećiti upravo njima. Želeći postati vodeći svjetski proizvođač, Sony je predstavio svoja prva dva takva računala jednostavna imena S1 i S2. Oba će biti opremljena podrškom za 3G i 4G, a pokretat će ih Googleov operativni sustav Android 3.0. Ključna je Sonyjeva prednost u modelu S2 koji ima dva ekrana dijagonale 5,5 inča, a može se otvoriti i zatvoriti poput knjige.

Model S1 ima ekran od 9,4 inča, 32 GB memorije te stražnju i prednju kameru. Cijena uređaja još nije poznata, a u prodaji bi se mogli naći na početku jeseni. Analitičari smatraju da će Sony teško postati vodeći igrač, prije svega zbog prekasna ulaska na tržište. Ipak, napominju da je Sony postigao golem uspjeh s Playstationom, a u popularizaciji novih naprava pomoći će mu i partnerstvo sa švedskim Ericssonom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije